De mooiste plekjes voor vakantie in eigen land

Reizen door Chloe

Of we deze zomer nou nog kunnen genieten van een vakantie in het buitenland is nog steeds onzeker. Daarom kiezen we ook massaal voor een vakantie in Nederland. Want ook ons land heeft genoeg moois te bieden. Benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland? Hier vind je ze.

plekjes nederland

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Texel

Ook het eilandleven vinden we in eigen land. Ga bijvoorbeeld lekker naar Texel. Als grootste Nederlandse Waddeneiland is hier genoeg te doen. Het barst van de leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Buiten de dorpjes vind je enorm veel natuur en genoeg duinen voor een lange duinwandeling. Verder is het eiland perfect voor een dagje op de fiets en verschillende wateractiviteiten voor de thrillseekers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VVV Texel (@tijdvoortexel) op

De Veluwe

Als je van natuur houdt dan is dit the place to be. In dit beschermde natuurgebied vind je verschillende wilde dieren als herten en zwijnen. Het is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Maar ook als je van wat meer actie houdt is hier genoeg te beleven. Zo kan je klimmen, mountainbiken of paardrijden. Genoeg te doen dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Veluwe | foto's & tips 💚 (@visitveluwe) op

Terschelling

Terschelling is het bewijs dat je geen uren in een vliegtuig hoeft te zitten voor een mooie vakantiebestemming. Vanaf Harlingen is het namelijk maar twee uurtjes varen. En nog een voordeel: je kan zoveel bagage meenemen als je wilt. Terschelling is dan misschien wat kleiner dan Texel, maar er is genoeg te beleven. Paardrijden over het strand, huifkartochten en niet te vergeten: zeehondjes spotten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Terschelling (@terschelling.site) op

Drenthe

De provincie van de hunebedden: wie kent het niet. Wanneer je deze provincie inrijdt bekruipt het vakantiegevoel je direct. Met 84 natuurgebieden kijk je je ogen uit. Ook voor kinderen is dit de perfecte bestemming. Abseilen, klimmen en klouteren zijn activiteiten die door de hele provincie te vinden zijn. 

Beeld: iStock

Lees ook: Je verwacht het niet: deze plekken moet je ook insmeren met zonnebrand