Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Reizen door Chloe

Nu veel vakanties in het water zijn gevallen, zullen we op zoek moeten in eigen land. Keek jij ook al zo uit naar dat prachtige hotel wat je geboekt had? Die reservering zal je moeten verplaatsen naar volgend jaar, maar gelukkig hebben we ook in Nederland genoeg mooie hotels voor een geslaagde vakantie. En vooral de hotels op dit lijstje zijn erg bijzonder, dus laat je kans niet voorbijgaan. Zodra we weer kunnen wil je zeker in één van deze hotels overnachten.

Lees ook: Ultieme girltrip: in hotel mogen alleen vrouwen overnachten!

Hotel Kasteel Bloemendal, Vaals 

Altijd al in een kasteel willen slapen? Dat kan! In Vaals vind je het prachtige Kasteel Bloemendal. Het hotel heeft niet alleen prachtige kamers, maar barst ook van de faciliteiten. Zo heeft het een restaurant, verschillende golfbanen in de buurt en niet te vergeten: een wijnbar met zeer uitgebreide wijnkaart. Alles wat je nodig hebt dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jana Hochberg (@gophi) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ulrika Pedersen Krassman 🙏 (@ulrikapk) op

Hotel Vrouwe van Stavoren

Dit is het perfecte hotel voor wijnliefhebbers. Het hotel heeft namelijk niet alleen normale kamers, maar ook twaalf wijnvaten waar je in kunt overnachten. Er zijn zelfs een paar wijnvaten zo luxe verbouwd dat ze beschikken over een sauna en whirlpool. Zie jij jezelf al zitten met een heerlijk glas wijn in je hand?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel de Vrouwe van Stavoren (@hotelvrouwevanstavoren) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel de Vrouwe van Stavoren (@hotelvrouwevanstavoren) op

Hotel de Roode Schuur, Nijkerk

Dit hotel bevindt zich in één van de mooiste omgevingen van Nederland: namelijk de Veluwe. Dit kleinschalige hotel straalt zoveel sfeer uit dat het voelt als thuiskomen. De boerderijstijl maakt het landelijk, maar het hotel is verder van alle gemakken voorzien. Maak een mooie wandel- of fietstocht in de omgeving en kom daarna heerlijk bij in het wellnesscentrum.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marja (@marjadiebiene) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel De Roode Schuur (@hotelderoodeschuur) op

Fort Resort Beemster, Zuidoost Beemster

Ook slapen in een fort is mogelijk in ons oh zo gezellige kikkerlandje. In Fort Resort Beemster geniet je namelijk van alle luxe in een voormalig fort. Het hotel bechikt zelfs over een eiland in Balinese sferen waar je nu heerlijk kunt overnachten onder de sterrenhemel. En dit hotel heeft geen wellnesscentrum, maar een volledig wellness resort met bijzondere sauna’s waarbij je uitkijkt over de prachtige Noord-Hollandse natuur. Ook kan je yogalesjes volgen en staat het hotel in het teken van duurzaamheid. Dit heeft alles te maken met de locatie van het hotel: het UNESCO-monument de Beemster.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leontine Reitsma (@reitsmaleontine) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fort Resort Beemster (@fortresortbeemster) op

Grand Hotel Amrâth Kurhaus, Scheveningen

Dit hotel komt je vast wel bekend voor. Dit prachtige hotel is het eerste wat er in je opkomt als je aan Scheveningen denkt. Het is gelegen op de sfeervolle boulevard van de badplaats en je hoeft dus maar een paar meter te lopen voor je de zee in kan duiken. Perfect dus voor de warme zomermaanden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Hotel Amrâth Kurhaus (@amrathkurhaus) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Hotel Amrâth Kurhaus (@amrathkurhaus) op

Beeld: iStock

Lees ook: Weekend weg aan zee? Dit zijn de leukste bestemmingen aan de kust