Weekend weg aan zee? Dit zijn de leukste bestemmingen aan de kust

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Als je vaker op Ze.nl komt, weet je dat we met liefde de leukste, spannendste en origineelste overnachtingen voor je op een rijtje zetten. Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekend weg aan zee? Zoek dan niet langer, want dit zijn onze favoriete locaties voor een weekendje uitwaaien aan de Nederlandse kust.

Weekend weg aan zee

Weekend weg aan zee: Scheveningen

De beroemdste badplaats van Nederland is natuurlijk Scheveningen. En dat is niet voor niets, want het prominente Kurhaus is al jaren dé blikvanger van de Haagsche kustlijn. Om nog maar te zwijgen over het heerlijk brede strand en ontelbaar veel toffe beachclubs om te relaxen. Kortom, Scheveningen is de ultieme plek voor een weekend weg aan zee en dit zijn dan ook onze favoriete leuke hotels in Scheveningen.

Grand Hotel Amrȃth Kurhaus The Hague-Scheveningen

Het stijlvolle 5-sterren Kurhaus staat natuurlijk met stipt op nummer één als het gaat om een weekend weg aan zee. Het vriendelijke personeel, de comfortabele kamers en de gedreven chef-kok nodigen maken het de ultieme plek om even flink bij te tanken aan de kust.

Weekend weg aan zee

Bilderberg Europa Hotel Scheveningen

Dit 4-sterrenhotel op steenworp afstand van het strand is alles wat je nodig hebt voor een weekend weg aan zee. Je rolt vanuit je kamer regelrecht het strand op of naar een van de vele beachclubs in de buurt. Klaar met het strand? Kom dan tot rust in het wellnesscentrum of duik de fitnessruimte in voor een workout. 

Weekend weg aan zee

Weekend weg aan zee: Texel

Liever een weekend weg aan zee op de Waddeneilanden? Dan is Texel de ultieme vakantiebestemming. Na een fijne strandwandeling duik je zo één van de vele beachclubs aan de kust of kroegen in het centrum in voor bier en bitterballen. Het liefst overnacht je dan natuurlijk in een fijn hotel, dus hier de leukste hotelaanbiedingen van Texel.

Landgoed Hotel Tatenhove op Texel 

Dit 3-sterrenlandgoed hotel is een gezellig en sfeervol familiehotel in badplaats De Koog op Texel. Het hotel wordt omgeven door prachtige natuur en ligt op een steenworpafstand van zowel strand als centrum. Kortom, de ultieme plek voor een sfeervol weekend weg aan zee. In deze enige echte badplaats van Texel kun je lekker winkelen, uit eten gaan en 's avonds gezellig uitgaan in de cafés en discotheken.

Weekend weg aan zee

Hotel de Pelikaan op Texel

Dit 3-sterrenhotel ligt net buiten de bekende badplaats De Koog en aan de rand van een groot dennenbos. Het is daarom ook de ideale plek voor een rustig weekend weg aan zee. Vanuit het hotel lopen verschillende wandelroutes en fietsroutes door de eilandomgeving. Breng ook een bezoekje aan de zeehondenopvang Ecomare, op ongeveer twee kilometer van het hotel.

Weekend weg aan zee

Weekend weg aan zee: overige hotels

Wist je dat de Nederlandse kustlijn zo’n 523 kilometer lang is? Reken maar dat er naast Scheveningen en Texel nog meer pareltjes van hotels te vinden zijn voor een weekend weg aan zee! Ook in Noordwijk of in Zeeland vind je bijvoorbeeld diverse hotels aan zee.

Hotel Astoria in Noordwijk

Aan de Noordzeekust staat het knusse 3-sterren Hotel Astoria Noordwijk. Met de zee, de bollenstreek en vele bezienswaardigheden in steden als Den Haag, Leiden en Scheveningen binnen handbereik, is er geen tijd om je te vervelen! Kortom, de ultieme plek voor een divers weekend aan zee.

Weekend weg aan zee

Hotel Anno Nu in Zeeland

Hotel Anno Nu is de ideale locatie voor een weekend weg aan zee in Zeeland. Het 3-sterren Hotel Anno Nu ligt in het knusse kustdorpje Oostkapelle en het strand, de duinen en het bos bevinden zich op loopafstand. Een fijne strandwandeling afsluiten met een bord verse Zeeuwse mosselen, need we say more? 

Weekend weg aan zee

EXCLUSIEF OP ZE.NL: Boek nu voordelig met de Voordeeluitjes kortingscode!

Beeld: iStock, Hotelaanbiedingen