In deze 12 landen moet je zijn voor goede seks

Liefde door Rosanne
Mocht je nog geen vakantiebestemming hebben gekozen dan is deze lijst een must om door te nemen. Er is namelijk onderzoek gedaan welke landen het meest tevreden zijn met hun seksleven. Enne: Nederland staat in de top 10!

Laat die Amerikaanse of Russische lover maar lekker links liggen, Europeanen sieren namelijk de top drie van de lijst met goede sekslanden. Welke landen echt heel blij zijn met hun seksleven? Zwitserland, Spanje en Italië. Die laatste twee hadden we wel enigszins verwacht, maar Zwitserland? Als de seks daar net zo lekker is als Zwitserse chocolade, willen wij graag een enkeltje naar de bergen boeken.  


Nederland

Het amoureuze Frankrijk is trouwens nergens te bekennen in de sekslijst. Nee, je moet niet bij een gladde Fransman zijn voor een dans tussen de lakens. Laat die Eifeltoren dan ook maar zitten. Nederland daarentegen brengt het er helemaal niet slecht vanaf. We staan net niet in de top vijf, maar hebben keurig een zesde plaats bemachtigd. Voor een heerlijk potje seks hoef je dus helemaal niet ver van huis, althans volgens het onderzoek van Durex en Alternet.   

Onderzoek

Volgens een globaal onderzoek van Durex is slechts 44% écht tevreden met zijn of haar seksleven. Het onderzoek is uitgevoerd in 26 landen onder 26.000 mensen van 16 jaar en ouder. Alternet liet het daar niet bij zitten en stelde een lijst samen van de 12 meest seksueel tevreden landen. Hieronder zie je dat er een paar verrassende namen bijstaan.

1. Zwitserland
2. Spanje
3. Italië
4. Brazilië
5. Griekenland
6. Nederland
7. Mexico
8. India
9. Australië
10. Nigeria
11. Duitsland
12. China


Hoe?

Maar hoe meet je nu of iemand goede seks heeft? Volgens Durex: "Het bereiken van een orgasme is een belangrijke factor van seksuele bevrediging. Wereldwijd hebben twee keer zoveel mannen (64 procent) als vrouwen regelmatig orgasmes." Maar niet alleen het orgasme is een goede indicator. Als mensen een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid hebben, vrij zijn van stress en seksuele disfunctie en aan voorspel doen, is de kans groter dat ze tevreden zijn. Dus mannen, geen reden meer om het voorspel over te slaan!

Minder tienerzwangerschappen

Wat opvalt uit de lijst is dat landen met een open houding ten opzichte van seks minder soa’s, tienerzwangerschappen en abortussen hebben en ook nog een bevredigender seksleven in het algemeen. Vaak zijn dit ook sociale en liberale landen. Neem bijvoorbeeld Amerika, een land dat behoorlijk conservatief is en een schuwe houding heeft tegenover seks. Daar zijn per duizend inwoners gemiddeld 39 tieners zwanger. In ons seksbeluste Holland is dat aantal maar 5,3. Dat doen we dus best goed met z'n allen.

Dus, waar ga jij dit jaar op vakantie?