Onderzoek toont aan: vrouw wordt verwaarloosd in bed

Liefde door Rosanne

Is jouw kerel een gentleman tussen de lakens? Dan mag je je in je handen knijpen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat driekwart van de mannen geen moeite doet om zijn bedpartner een hoogtepunt te bezorgen. Van de dames daarentegen vindt 72% het orgasme van haar vriend heel belangrijk. Wat een verschil!

 
Een nieuw onderzoek van Cosmopolitan laat zien dat de kloof tussen de seksen als het op een sexy climax aankomt, nog ontzettend groot is. Op het online onderzoek hebben 2300 vrouwen gereageerd in de leeftijd van 18 tot 40 jaar oud. De meerderheid van de ondervraagden (67%) faket weleens een orgasme. Bijna driekwart van de dames is met een man naar bed geweest die na zijn eigen vuurwerk geen moeite meer doet om haar te helpen met haar orgasme. Ook gaven de ladies aan dat hun vent 95% van de tijd klaarkomt. Wow, wij vinden het behoorlijk shocking dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan het vrouwelijk genot!


Faking it 

Maar nog opvallender is misschien wel dat de dames liever een spetterend einde faken, dan dat ze samen met hun lief uitzoeken wat ze lekker vinden. Meer dan 25% gaf namelijk aan een orgasme te faken zodat de seks sneller zou eindigen. De gedachte daarachter is dat ze toch niet kunnen klaarkomen, dus laat het dan maar snel voorbij zijn. Bijna 30% faket zodat haar vriend zich beter voelt of om zijn gevoelens te sparen. Maar faken hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn, zo bleek uit een ander recent onderzoek.

Beter met leeftijd 

Hoe ouder de dames worden, hoe meer er een heerlijke hoogtepunt hebben gehad. Het wordt dus beter met de leeftijd! 84% van de meiden in de leeftijd 18-24 heeft weleens een orgasme gehad. In de categorie 25-29 stijgt dit naar 92% en dames van 30 jaar of ouder zitten al op 96%. Dus voor wie nog niet haar happy ending heeft gevonden: er is nog hoop!

Triggers

De meeste vrouwen (39%) krijgen een orgasme door te masturberen met de hand of met een seksspeeltje. Daarna staat seks met stimulatie van de clitoris op twee (20%). Alleen penetratie (zonder verdere stimulatie) moet het doen met een schamele 15%. Orale seks staat op vier met 12% en handwerk van de partner heeft maar 9% van de stemmen gekregen. Slechts 2% komt tot een hemels hoogtepunt als haar partner een seksspeeltje bij haar gebruikt.  

Wat vind jij van de resultaten van het onderzoek?