Help, ik kan niet klaarkomen!

Intiem door Redactie Ze.nl
?Ja, ohja, bijna, nog iets naar links, nee, ietsjes naar rechts, wat harder, ohja, jaa, ik... ik kom niet!' Het is de realiteit: veel vrouwen hebben moeite met klaarkomen en sommige vrouwen zijn zelfs nog nooit klaargekomen.

Wat hebben mannen het toch heerlijk... Ze steken 'hem' erin, gaan een paar keer op en neer, heen en weer en ze komen bijna altijd tot een hoogtepunt tijdens een vrijpartij. Bij vrouwen ligt dit wel anders. Wij hebben eerst voorspel nodig, lieve woordjes, de juiste strelingen en aanrakingen en zelfs dan lukt het veel vrouwen niet om klaar te komen. Bijna de helft van alle vrouwen heeft hier moeite mee en zelfs 10 tot 15% is het nog nooit gelukt.Vroeger dacht ik dat het heel simpel was: het zou vanzelf wel goed komen, want zo ging het namelijk ook altijd op televisie! Tijdens mijn eerste keer lag ik geduldig te wachten op het moment dat ik in een raket het heelal zou worden ingeschoten, maar dat moment bleef uit... Er was dus blijkbaar meer voor nodig. Gelukkig ben ik in de loop van mijn leven door veel oefenen, trucs, tips en het leren kennen van mezelf achter de geheimen van het klaarkomen gekomen, waardoor ik nu optimaal van mijn seksleven kan genieten. Maar helaas geldt dit voor veel vrouwen niet...

Het niet of moeilijk kunnen klaarkomen kan met veel dingen te maken hebben. Zo kunnen stress, hormonale veranderingen, medicijnen, pijn en vermoeidheid een rol spelen. Ook zijn sommige vrouwen nog niet écht vertrouwd met hun eigen lichaam. Ze weten niet zo goed wat ze wel en niet lekker vinden. Het is dus heel belangrijk dat je jezelf leert kennen om van seks te kunnen genieten. Want als jij het niet weet, hoe kan een ander het dan wel weten? Dus dat betekent: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Seksspeeltjes kunnen je daar een handje bij helpen!

Maar het probleem kan ook nog 'dieper' zitten: volgens Brits onderzoek van het St. Thomas Hospital in Londen zit er ook een genetisch component aan het wel of niet kunnen klaarkomen bij vrouwen.


Wat heel belangrijk is om te kunnen klaarkomen, naast een man met de nodige skills, is om jezelf te ontspannen. Je moet je totaal kunnen afsluiten voor wat er om je heen gebeurt. Niet meer denken aan school, werk, ruzies, boodschappen, de was doen, maar je concentreren op wat die lekkere man met je aan het doen is, hoe je dat ervaart en hoe je ervan geniet. Daarnaast is het ook belangrijk om te kunnen 'ontvangen'. Je moet je niet opgelaten voelen, te snel opgeven en absoluut niet denken dat het zo sneu is voor de man die zo zijn best doet daar beneden... NEE! Als een jongen gek op je is, heeft hij dat 100% voor je over en sterker nog: dan vindt hij het alleen maar ontzettend spannend en opwindend om jou te verwennen. En daarnaast heb je, net als je mannelijke sekspartner, recht op genot! Je hoeft je niet aan te passen aan wat je partner wilt en je eigen genot weg te cijferen, maar besteed aandacht aan jezelf, je gevoelens en je eigen lichaam. Dat is juist heel opwindend voor mannen!

En onthoud: het is helemaal niet raar als je moeite hebt met klaarkomen, veel vrouwen hebben hetzelfde probleem. En een beetje man is hier ook van op de hoogte en ziet het juist als een spannende uitdaging... Dus lieve Ze's: ontdek, geniet, hou hoop en schreeuw het uit van genot!

Kun jij gemakkelijk klaarkomen of heb jij er moeite mee?