6 tips om samen tegelijk klaar te komen

Intiem door Sabine
In films weten ze het altijd voor elkaar te krijgen: samen tegelijk klaarkomen. In het echte leven daarentegen is het velen van ons nog nóóit gelukt. Wil je dat moment suprême ook weleens tegelijk met hem beleven? Wij geven je tips. 
 
Wanneer je een relatie hebt, is seks een van de meest intense en intieme momenten met z'n tweeën. Tegelijk klaarkomen zou dan wel het ultieme gevoel zijn, maar hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar? Dat samen tegelijk klaarkomen klinkt een beetje als een gevalletje too good to be true. Natuurlijk wil jij dat ook wel, maar hoe?! Met de onderstaande tips 'kom' je een stapje dichterbij. 
 
Klaarkomen tijdens de daad
Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe je überhaupt klaarkomt tijdens de seks. Voor een groot gedeelte van de vrouwen klinkt dít al als mission impossible, laat staan een orgasme pour deux. Met hand- en spandiensten of oraal genot lukt het wel; hij zit dan precies waar-ie moet zitten en anders kun je hem makkelijk corrigeren. Maar tijdens de daad gaat dit wat lastiger. Zorg ervoor dat je een standje aanneemt waardoor je merkt dat alles down there goed gestimuleerd wordt. Daar gaan we zo verder op in.

 
Voorspel 
Voordat je in het zadel springt, is het belangrijk dat jullie allebei zin hebben. Het wordt nog weleens ondergewaardeerd, maar het is bijna net zo belangrijk als de daad zelf: voorspel. Je kunt je moeilijk voor de volle 100% inzetten als hij nog geen zin heeft en andersom geldt dat natuurlijk ook. Skip het voorspel daarom niet, maar neem er de tijd voor. Daarnaast zal de seks ook veel intenser zijn als jullie allebei verschrikkelijke zin hebben in elkaar. 

Standje
Het standje is dus heel belangrijk, maar welke kun je dan het best aannemen? Zoek een standje uit wat de clitoris goed stimuleert, bijvoorbeeld de missionaris of nummer 8 (hierbij laat jij hem op je liggen, terwijl je twee kussens onder je onderrug hebt. Vervolgens laat je hem achtvormige bewegingen maken). Ook kun je ervoor kiezen om een standje aan te nemen waarbij hij zijn handen vrij heeft en die kan gebruiken om je clitoris te prikkelen, zoals bijvoorbeeld de (reversed) cowgirl. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen, maar dat is minder leuk. 
 
Tweede ronde 
Over het algemeen is het wel bekend dat mannen ietsje pietsje eerder klaarkomen dan vrouwen. Sommige mannen hebben zo’n schamele twee minuten nodig, terwijl een vrouw vaak zo’n tien tot twintig minuten nodig heeft om dat ultieme gevoel te beleven. Laat hem daarom zijn eerste vuurpijl maar eerder afvuren en probeer het tijdens een tweede ronde nog een keer. Hij zal het nu langer volhouden dan eerst, wat jou ook de tijd geeft om tot hét moment te komen.  

 
Neem een voorsprong 
Het is geen rocket science: hij komt nu eenmaal sneller dan jij. Dikke pech voor jou, maar hij kan er helaas niets aan doen. Oké, dat kan hij wel. Hij kan zichzelf trainen, maar daar heb je in the heat of the moment helemaal niets aan. Gelukkig kun jij ook iets doen, namelijk: een voorsprong nemen. Laat hem eerst zo’n 10 minuten met jou bezig zijn tot je het gevoel heb dat je bijna komt ('de bridge-manoeuvre' wordt dit ook wel genoemd). Daarna kunnen jullie overgaan tot de daad. Jij bent inmiddels opgewarmd en voor hem zal het waarschijnlijk ook niet zo lang duren. 
 
Geduld
Last but not least: neem de tijd! Het is heel logisch dat het niet de eerste keer lukt wanneer jullie het proberen. Raak hierdoor niet gedemotiveerd, maar blijf het proberen. Ze zeggen niet voor niets dat de aanhouder wint. Ook zul je merken dat hoe vaker je het probeert, hoe beter het zal gaan. Go get him, tiger!

Heb jij nog tips om samen tegelijk klaar te komen?