Van romantisch tot ramp: 6 lezeressen over hun eerste keer

Intiem door Sabine

De eerste keer met iemand naar bed gaan, is iets wat je nooit zal vergeten. Stiekem gedoe, gehannes met condooms en bovenal een pijnlijke ervaring. OnZe lezeressen weten het nog heel goed. “Ik dacht letterlijk dat ik doodging.”
 
Eva (29): “Ik weet nog heel goed hoe het ging. Ik was nog maar 14 en we hadden al een tijdje verkering. Hij was wat ouder dan ik en ik wist dat hij al ervaring had. Toen hij over seks begon, wilde ik niet die preutse 14-jarige zijn en stemde ik in. Het was allesbehalve romantisch. Hij nam niet eens de moeite om al zijn kleren uit te trekken. Hij trok zijn broek naar beneden en kwam in me. Het deed gelukkig niet zo’n pijn, maar ik heb er niet echt van kunnen genieten. Ik heb er geen spijt van, maar als ik het over kon doen, had ik toch nog even gewacht.” 
 
 
Lieke (23): "Mijn eerste keer was met mijn eerste vriendje. Zijn ouders waren dat weekend niet thuis, dus eigenlijk wist ik al dat het zou gebeuren. Het was echt verschrikkelijk. We raakten het condoom kwijt! Mijn toenmalige vriend heeft toen de hele avond op internet gezocht naar wat we het best konden doen. De volgende dag zijn we naar een apotheek gegaan, ver buiten onze woonplaats, om een morning-afterpil te halen. Mijn vriend wilde dat niet voor me doen, dus ik moest zelf naar binnen. Verschrikkelijk!” 
 
Marieke (21): “Mijn vriend en ik waren al een tijdje samen toen we besloten om het te gaan doen. We hadden die periode daarvoor al wel dingen geprobeerd, maar we hadden het dus nog niet gedaan. Mijn vriend was altijd erg onzeker over wat hij deed en dat uitte zich ook weer in bed. Ik moest tijdens de seks kreunen omdat het best pijn deed, maar hij dacht dat ik het fijn vond. Eigenlijk heeft hij nooit echt goed gepresteerd in bed. Maar ik durfde dit niet aan mijn onzekere vriend te vertellen. Ik heb me altijd schuldig gevoeld dat ik dat niet aan hem heb verteld, maar toen hij me op de meest lullige manier dumpte en meteen een nieuwe vriendin had, smulde ik. Hij dacht immers dat hij een God tussen de lakens was, maar dat was hij dus echt niet!”
 
Vera (27): “Mijn eerste keer was toen ik 17 was. Al mijn vriendinnen hadden al seks gehad en ik was de enige die het nog niet had gedaan. Ik voelde daarom wel druk om het ook te doen. Mijn beste vriend stond daar hetzelfde in en samen hebben we onze eerste keer beleefd. Het deed ongelooflijk veel pijn. De volgende dag werd ik wakker met een stekende pijn en ik zag zelfs dat ik bloedde! Ik dacht letterlijk dat ik doodging en had het daarom maar aan mijn moeder verteld. Het bleek gelukkig niets ernstigs te zijn, maar het was zo gênant!” 
 

Lotte (21): "Mijn vriend en ik waren een paar maanden samen en we hadden het er al een tijdje over om het te doen. Mijn eerste keer deed gelukkig geen pijn, maar het was allesbehalve romantisch. Hij had zijn sokken nog aan en ik bloedde een beetje. Na de daad moest ik zelf het laken schoonschrobben, want hij durfde het niet in de wasmand te gooien. Tot overmaat van ramp werd ik ook nog eens niet op tijd ongesteld. Beelden van mezelf als tienermoeder spookten al door mijn hoofd en met Maatschappijleer hadden we het natuurlijk over tienerouders. Gelukkig werd ik een week later ongesteld.”
 
Sterre (27): "Mijn ‘eerste’ keer zou met mijn toenmalige vriend zijn, maar het mislukte gigantisch. We hadden allebei onze kleren al uitgetrokken, maar hij kreeg ‘m niet omhoog! Ik vond het supergênant en dacht dat het aan mij lag. Een maand later gingen we uit elkaar, zonder dat we seks hadden gehad. Een aantal jaar later, toen ik 21 jaar was, kreeg ik een nieuwe vriend. Hij had al vijf bedpartners gehad en daar schrok ik erg van. Ik durfde hem eerst niet zo goed te vertellen dat ik nog maagd was, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Hij was heel begripvol en onze eerste keer was enorm romantisch. Hij had kaarsjes aangestoken en was erg voorzichtig. Hoewel het best wel pijn deed, heb ik toch genoten van mijn eerste keer.” 
 
Hoe was jouw eerste keer?