Vicky doet aan BDSM: 'De pijn is opwindend'

Intiem door Marleen_S
Wij Hollanders zijn vaak nuchter als het gaat om wat er tussen de lakens gebeurt. Experimenteren? Een klein beetje dan. Vicky gaat een stapje verder. Zij doet namelijk aan BDSM. “Van handboeien naar kaarsvet; ik ging steeds verder.”

 
“Ik miste niet echt iets – ik kon ontzettend genieten van seks, maar geleidelijk aan gingen mijn toenmalige vriendje en ik meer experimenteren. Met mijn vorige vriendjes probeerde ik maar wat, maar met hem ging ik wat verder. Eerst gebruikten we sjaals om mij vast te leggen, daarna gingen we steeds verder op het gebied van bondage. En pijn.”
 


De controle loslaten

“BDSM staat voor Bondage and Discipline (BD) Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (SM) Ieder kan en mag hier een andere invulling aan geven”, aldus Vicky (29). Wat ze het leukste vindt aan BDSM? “Zowel de dominante als onderdanige rol spreken me erg aan. Heerlijk vind ik het om tijdens de seks even alle verantwoordelijkheden van alledag los te laten. De controle laat ik vieren. Ik weet dat dit kan, want ik voel me veilig bij mijn dominant. Maar ook de rol van dominant vind ik leuk om te spelen. Dan zoek ik juist de controle op en daar haal ik op de één of andere manier rust uit. Het lijkt dan wel alsof alles om me heen een stukje duidelijker wordt.”
 
“De dominant is degene die op dat moment de leiding heeft tijdens het ‘spel’”, legt Vicky uit. “Dat kan mijn vriend zijn, maar naast hem heb ik ook nog een andere dominant. Met hem heb ik een hele hechte band. Hij neemt echter wel een heel andere plek in dan mijn vriend. Ik kan het spel namelijk heel goed spelen zonder seksuele handelingen. Ik mis dit dan ook niet, omdat de ervaring van BDSM al genoeg is.”
 
Zonder vertrouwen geen BDSM
Liefde en BDSM kan Vicky dan ook goed los van elkaar zien. “Ik krijg wel al snel een band met diegene waarmee ik speel. BDSM is namelijk voor mij ook een vorm van liefde. BDSM zonder liefde kan wel, maar voor mij speelt het prettiger als het er wel is. Want in liefde zit een stukje vertrouwen. En dat heb je bij BDSM juist nodig.” En dat is nog veel belangrijker dan in een ‘normale’ relatie vertelt Vicky. “Zonder vertrouwen is BDSM echt niet mogelijk. Je speelt met de persoonlijke grenzen van iemand wat de band tussen een dominant en onderdanige versterkt. Dat is iets heel moois, maar het vertrouwen staat voorop. Binnen BDSM hebben we dan ook een aantal regels die iedereen altijd hanteert. Zoals de 3V’s. Veilig, verantwoord en vrijwillig. BDSM is iets wat je vrijwillig doet. Niemand kan en mag je ertoe dwingen, want dan is het mishandeling. De tegenpartij dient je grenzen te respecteren. Met respect en vertrouwen creëer je een basis waardoor je tijdens het spel jezelf volledig kan overgeven.”
 


Compleet in latex gehuld

“We gebruiken in BDSM ook de term R5V. Dat betekent respect, vertrouwen, veiligheid, verantwoordelijkheid, voorzichtigheid en vrijwilligheid. Je merkt het misschien al; bondage is een keuze die je niet zomaar maakt. Je kunt niet van jezelf verwachten dat je honderd slagen met een stok kan hebben. Je moet het rustig opbouwen.”
 
Zelf heeft Vicky geen eigen regels. “Het zijn altijd ‘onze’ regels. Dat bepaal je samen met je partner. Een regel die voor mij echter nooit zal vervallen is dat ik speel met een stopwoord. Dat woord kan ik dan altijd zeggen tijdens een spel als ik de situatie - wat die ook is - niet meer aan kan. Dan wordt het spel gestopt, wordt er rustig de tijd genomen om te kijken wat er fout ging of fout voelde en wordt er geknuffeld tot de ander weer geaard is.” Wat Vicky de lekkerste vorm van bondage vindt? “De Shibari – Japanse knoopkunst – vind ik erg leuk om te doen én te ondergaan. Dit gaat met touwen. Ook de pijn door middel van slaan met de handen of zwepen vind ik prettig. Of althans, de stofjes in mijn hoofd die erdoor vrijkomen vind ik fijn. De pijn is opwindend, ondanks dat het echt pijn doet.”
 
“Wat ik echt vreselijk vind zijn scheldwoorden die tijdens de seks worden gebruikt. Sommigen krijgen er een kick van om ‘bitch’ of ‘slet’ te worden genoemd. Ik wil dat niet horen en niemand mag dat dan ook bij mij gebruiken. No way”, vertelt Vicky.
 


Dominant versus onderdanig

“Tien jaar lang ben ik een sub, oftewel een onderdanige geweest. Dat was ik alleen gedurende de speelsessies. Daarbuiten was ik gewoon ‘ik’. Niet zo lang geleden kwam ik erachter dat ik ook dominante gevoelens heb. Dat ben ik met een goede vriend – momenteel mijn partner – gaan onderzoeken. Het gevoel was nieuw voor me en daardoor was de ervaring heel leuk. Een echte keuze tussen de dominante of de onderdanige rol kan ik niet maken. Het effect van beiden is totaal anders.”
 
Of Vicky ooit zal stoppen met BDSM? “Nee, ik denk het niet. Een paar mensen uit mijn omgeving weten dat ik dit doe en hebben er vrede mee. Ook mijn moeder. Waar andere koppels vaker een filmpje samen kijken, spenderen ik en mijn partner onze tijd aan BDSM. Het is belangrijk voor ons, maar neemt niet ons hele leven in beslag. We doen nog genoeg andere dingen. Dat houdt het leuk.”
 
“Voor alle leZeressen die ook aan een BDSM-avontuur willen beginnen, heb ik wat tips. Experimenteer rustig wat meer en lees je goed in over het onderwerp. Neem alle tijd, want je kunt altijd nog een stapje verder gaan. Maar bovenal: maak veel plezier.”
 
Lees ook onze andere real life-verhalen.

Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar karin@ze.nl o.v.v. real life verhaal.