Sexting: Hoe vaak sturen wij naakte kiekjes?

Intiem door Kimberly
Van naakte kiekjes tot stoute woordjes en van telefonisch gekreun tot orgasmenopnames. Sexting is een trend op het gebied van seks, maar wat is de werkelijke waarheid en hoeveel doen dit nu eigenlijk?
 
Eerlijk is eerlijk. Met de huidige technologie wordt het ons ook wel héél makkelijk gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Snapchat, waarbij foto’s na enkele seconden voorgoed verwijderd worden of de Mojowijo, een Wii vibrator. Maar, hoeveel koppels (of niet-koppels) doet regelmatig aan cyberseks? Het bedrijf CyberCompare heeft ons van deze brandende vraag verlost…  

 
Omdat het kan
Eén vijfde van de ondervraagde volwassenen, onder de 40 jaar, doet regelmatig aan cyberseks en 30% stuurt geregeld pikante plaatjes. Zo'n 15% van de ondervraagden is weleens naakt geweest voor een webcam, maar twee keer zoveel (30%) heeft naaktfoto's van zichzelf genomen met een camera of een mobiel apparaat. Koppels beweren dit te doen om hun seksleven een boost te geven. Meestal is er dan ook sprake van een langeafstandsrelatie of een druk werkschema. 14% claimt zelfs dat seksueel getinte berichtjes noodzakelijk zijn om de relatie in stand te houden. Een kleine 6% zegt dit te doen met een scharrel, “gewoon, omdat het kan”, zo meldt DailyMail. 
 
Generatiekloof 
Echter, hadden deze cijfers een stuk hoger kunnen liggen. Tijdens het onderzoek gaf 8% aan dit liever niet te willen delen. Dit terwijl er ook een mogelijkheid was om volmondig ‘nee’ te zeggen. Niet heel verwonderlijk, sexting is lang niet zo populair bij de wat oudere generatie, die niet is opgegroeid tussen de laptops, smartphones en iPads. Dit blijkt ook uit de resultaten: slechts 6% van de 40-plussers heeft ooit seks gehad voor de camera en 8% heeft ooit een naaktfoto geschoten.  

Doe jij aan sexting? Wat vind jij van deze trend?