Dit is een tepelorgasme en zo werkt het

Intiem door Redactie Ze.nl

Misschien vind je jezelf al een sexpert, maar er valt altijd wat bij te leren. Wist je bijvoorbeeld al dat er een tepelorgasme bestaat? Als je dacht dat je alleen een orgasme kunt krijgen door het gebied rondom de vagina te stimuleren, heb je het mis! Dit is een tepelorgasme en zo werkt het:

Tepelorgasme

Lees ook: Squirten, hoe zit dat nou eigenlijk?

Tepelorgasme

Een tepelorgasme is, zoals de naam al verklapt, een orgasme dat ontstaat door stimulatie van de borsten en tepels. Op zo’n moment wordt hetzelfde gebied in de hersenen gestimuleerd als wanneer de clitoris of vagina wordt gestimuleerd. Als je tepels prikkels krijgen, komt het stofje oxytocine in je lichaam vrij. Dat zorgt voor het samentrekken van de spieren van je vagina. Ook de bloedtoevoer naar je vajayjay wordt op dat moment in rap tempo gestimuleerd en dat kan bij sommige vrouwen dus zorgen voor een orgasme. We herhalen: bij sommige vrouwen. Het tepelorgasme is namelijk helaas niet voor iedereen weggelegd. Het hangt er helemaal van af hoe gevoelig jouw borsten en tepels zijn. Uit onderzoek van de Rutgers University blijkt dat ongeveer 29 procent van de vrouwen zo'n orgasme kan ervaren.

Masseren

Ben jij wel een van de lucky ladies die in hogere sferen komt door aanraking van haar boobies? Dan hoeft je lover (of jijzelf) alleen maar jouw borsten te masseren en met je tepels te spelen. Wél kan de climax even op zich laten wachten, want bij sommige vrouwen kan het wel twintig minuten duren. Zorg dat hij niet alleen aandacht besteed aan je tepels, maar aan de hele borst.

Hormonen

Op sommige momenten kan het stimuleren van de tepels juist averechts werken. Een week of twee voor je begint te menstrueren, nemen de levels van de hormonen progesteron en prolactine namelijk toe, wat zorgt voor pijnlijke borsten. Stimulatie kan er dan juist voor zorgen dat je helemaal niet meer opgewonden wordt.

Lees ook: Zo vergroot je de kans op een vaginaal orgasme