Blauwe ballen: bestaat het echt?

Intiem door Sanne

We hebben er allemaal wel eens van gehoord… blauwe ballen of blue balls. Het fenomeen waar mannen last van zouden hebben als ze tijdje geen seks hebben of niet klaarkomen wanneer ze opgewonden zijn. Maar bestaat dit wel echt of is dit gewoon een verzinsel van de ma? Wij zochten het voor je uit.

Blauwe ballen

Lees ook: Het geheim van de G-spot

Waar komt het vandaan?

Blauwe ballen treden op wanneer een man lange tijd seksueel opgewonden is, maar niet klaarkomt. Wanneer mannen zin in seks hebben, stroomt er bloed down under en dat zorgt voor de erectie. Als ze vervolgens niet (kunnen) klaarkomen, blijft het bloed zonder zuurstof zitten en dan krijgen mannen soms last van een pijnlijk gevoel. In ergste geval kunnen de ballen een beetje blauw worden, vandaar de naam blauwe ballen.

via GIPHY

Blauwe ballen: mythe of niet?

De blauwe kleur is wat overdreven, dat gebeurt bijna nooit. Wel kunnen ze een beetje pijn of druk ervaren als ze niet kunnen klaarkomen wanneer ze al even opgewonden zijn. Qua pijn is het dus lang niet zo erg als de meeste mannen misschien doen voorkomen. Technisch gezien bestaat het dus wel, maar van een echte blauwe kleur is vaak geen sprake.

Oplossing voor blauwe ballen

Simpel: klaarkomen. De man kan zichzelf een handje helpen in de badkamer of zijn partner lief aankijken. Belangrijk is wel dat je je niet gedwongen moet voelen om zijn ‘blauwe ballen’ te verhelpen. Hij kan het ook prima zelf doen. Een andere oplossing is gewoon rustig blijven en wachten tot het bloed en daarmee de opwinding vanzelf wegtrekt. Probleem opgelost.

Lees ook: 5 must know feiten over het mannelijk orgasme