5 must know feiten over het mannelijk orgasme

Intiem door Sarah

Feitjes over het vrouwelijk orgasme, daar kunnen we de meest bizarre feitjes over vinden. Maar hoeveel weten we eigenlijk van het ‘OH!’-moment van de man? Als je denkt dat een mannelijk orgasme enkel blijft bij ejaculatie, think again. Dit zijn de feitjes die jij nog niet wist over het mannelijk hoogtepunt. 

Lees ook: Dubbel genieten: zo krijg je een meervoudig orgasme

1. Mannen kunnen een orgasme faken

Wait, what? Het is echt waar: niet alleen vrouwen kunnen een orgasme faken. Ook sommige mannen kunnen doen alsof ze klaarkomen en faken dat ze hun hoogtepunt bereiken als ze geen zaadlozing hebben. Wel komt het veel minder voor dan bij vrouwen. 

2. Mannen hoeven niet te ejaculeren

Hoewel we het mannelijk orgasme vaak linken aan het spuitmoment, hoeft dit dus niet altijd zo te zijn. Mannen kunnen namelijk ook gewoon klaarkomen zonder te ejaculeren. Dit wordt ook wel een 'droog orgasme' genoemd.

3. Mannen hebben ook een G-spot

Je leest vaak genoeg over de vrouwelijke G-spot, maar ook mannen hebben een soft spot. Deze wordt ook wel de 'P-spot' genoemd en is een plek in de anus waar de prostaat zit. Dit is een gevoelig plekje waar de man, bij stimulatie, ook van kan klaarkomen.

4. Het orgasme van een man duurt korter

Mannen komen over het algemeen sneller klaar dan een vrouw. Een mannelijk orgasme duurt gemiddeld 5 tot 20 seconden. Het orgasme van een vrouw kan daarintegen 10 tot 30 seconden duren. Hebben wij nog nét even iets langer om te genieten. 

5. Sperma maakt kilometers

Als een man ejaculeert, kan het sperma zich voortbewegen met wel 45 kilometer per uur! Even ter vergelijking: dat is ongeveer het wereldrecold van Usain Bolt. Zwemmers met een missie welteverstaan. 

Lees ook: Een anaal orgasme? Het bestaat en zo krijg je er een