Seks met het vrouwencondoom

Intiem door Marlies

Oké, ik geef toe: mijn vriend heeft geen 'vrouwencondoom' gezegd. Het was niet dat hij stond te springen van pure pret toen ik met mijn briljante idee aan kwam zetten. Ik bedoel: dat ik alles in mijn leven test, houdt nog niet in dat hij dat ook moet doen. Maar ik kwam erachter dat ik een heel lief vriendje heb die nog nieuwsgieriger is dan ik. Hij wilde dus ook wel eens weten hoe dat vrouwencondoom van Femidom werkt.
 
Over het vrouwencondoom
Eerst maar even wat achtergrondinformatie: het vrouwencondoom biedt doelmatige bescherming bij seksueel contact tussen vrouwen en mannen, waarbij de vrouw zorg draagt voor de preventie. Het is eenmalig te gebruiken, geurloos en vormt zich volledig naar de natuurlijke bouw van de vagina. Volgens de gebruiksaanwijzing is het snel en eenvoudig in te brengen, net als een tampon. Bij deze methode worden de vagina, de baarmoedermond en de externe genitalia beschermd. Het Femidom Vrouwencondoom vangt het sperma op, zodat dit niet in contact komt met het lichaam van de vrouw. Het sperma kan de baarmoeder dus niet bereiken. Hierdoor worden soa's en ongewenste zwangerschap voorkomen. Het condoom is niet tot nauwelijks voelbaar voor de vrouw en prettiger voor de man, omdat het dunner is dan een mannencondoom.
 
In de praktijk
Hoe test je een condoom? Ik kan maar één manier bedenken. Een beetje giechelig verleid ik mijn vriend, die de bui al ziet hangen. De hoogste tijd om de grote test te gaan doen. Als we zover zijn dat het condoom ingebracht kan worden, merken we dat het toch wat ingewikkelder gaat dan de verpakking ons deed geloven. Dat heeft natuurlijk ook te maken met gewenning: want met het mannencondoom hebben we net iets meer ervaring. Hij dan, ik niet.
 
Het inbrengen gaat niet zonder slag of stoot. Gemakkelijk als een tampon? Ik dacht het niet. Hij springt steeds terug in zijn natuurlijke vorm en blijkbaar ben ik niet sterk genoeg om het te winnen van dat ding. Onverwacht win ik toch de strijd en zit het condoom in mij. Ik besluit me over het wat aparte gevoel heen te zetten - alles went tenslotte! Mijn vriend heeft er echter meer moeite mee. Na enige minuten geeft hij het op. Met een pijnlijk gezicht trekt hij zich terug. Het doet hem zeer, over mood-killer gesproken.
 
Voor ons dus niet echt voor herhaling vatbaar, maar ik hoor ook heel goede verhalen over het vrouwencondoom. Daarnaast is het natuurlijk heel prettig dat je zelf voor bescherming kunt zorgen, zonder direct aan de pil of NuvaRing te gaan. En het is absoluut betaalbaar: 6,45 voor 3 stuks! Ik zie er de voordelen absoluut van in. Wij moeten alleen nog even wat oefenen voor we begrijpen hoe het vrouwencondoom werkt. Maar ach, dit soort oefenen kan best leuk zijn, toch?
 
Ook zelf uitproberen? Bestel de Femidom Vrouwencondoom op www.direct-help.nl!