Zo gebruik je een voorbinddildo

Intiem door Redactie Ze.nl

In de wondere wereld van seks is niets onmogelijk. Seksspeeltje bieden eindeloze variatie op je seksleven. Zo ook een voorbinddildo. Lijkt het jou wel spannend om te experimenteren met een strap-on? Lees dan vooral verder.

Lees ook: Anale seks? Begin eerst met anaal toys

Voor wie is een voorbinddildo?

Een voorbinddildo - ook wel strap-on genoemd - bestaat uit een harnas waarin een dildo vastgezet kan worden. Het kan gebruikt worden door twee vrouwen om met elkaar penetratieseks te hebben. Het is een spannende manier om bij gebrek aan een penis (who needs it?) elkaar te penetreren. Overigens is niet elke vrouw er fan van - en dat hoeft ook niet. Strap-ons kunnen ook gebruikt worden door hetero- en homostellen. Een vrouw kan het speeltje voorbinden en de man peggen, zoals dat heet. Andersom bestaan er ook voorbinddildo's met een holle dildo, deze kan door een man gedragen worden. Je hebt strap-on vibrators en strap-ons zonder vibratie. Je leest het al: de keuze is reuze.

Hoe gebruik je een voorbinddildo?

Ten eerste: vraag je partner of hij of zij wel openstaat (no pun intended) om dit speeltje gebruiken. Zo ja, zoek dan samen naar een voor jullie geschikt model. Als jullie het harnas gaan gebruiken is het fijn om eerst een warming-up te doen. Voorspel dus. Doe dan het harnas om en bevestig de dildo. Zorg dat het harnas niet te strak zit en ook niet te losjes, anders zal het stoten erg onprettig voelen voor jullie beiden. 

Om soepel te glijden is het een must om glijmiddel op de dildo te gebruiken. Als je de strap-on anaal gaat gebruiken, heb je iets meer voorbereiding nodig. Te beginnen met meer glijmiddel. In tegenstelling tot de vagina, wordt de anus niet zelf vochtig als je opgewonden bent. Als het niet nat genoeg is, kan het pijn doen en kunnen scheurtjes ontstaan.

Om te kunnen seksen met de strap-on, moet de 'ontvanger' helemaal ontspannen zijn. De kringspier is sterk, er kan niet zomaar iets naar binnen. Neem de tijd om opgewonden te raken en blijf rustig in- en uitademen. Pas als jullie beiden ready zijn, kun je de voorbinddildo bij je partner gebruiken. Begin langzaam zodat jullie allebei kunnen wennen. Blijf goed met elkaar communiceren en forceer niets.

Uitgespeeld? Haal de dildo voorzichtig uit het harnas. Vergeet niet het speeltje te reinigen met een toycleaner voor een goede hygiëne. 

Have fun!

 

Lees ook: Nog nooit klaargekomen, en nu