Seks & relaties / Seks
Seks

Waarom sommige mensen geobsedeerd zijn door voeten

De lijst met kinks en fetisjes lijkt eindeloos. Je hoeft maar even te zoeken op Google en er gaat een wereld voor je open. Eén van de bekendste fetisjen is toch wel de voet fetisj. Er zijn redelijk wat mensen die er zelfs voor willen betalen om aan voeten te ruiken en te likken.

Obsessie met voeten

Lees ook: 5 extreme seksuele fetisjes

Niets mis mee

De één houdt van vanilla sex terwijl het voor de ander niet wild genoeg kan zijn. We hebben allemaal onze eigen voorkeuren en interesses. Dat smaken verschillen, is dus logisch. Gelukkig durven steeds meer mensen voor hun kinks en fetisjen uit te komen. Toch komen we de obsessie met voeten het vaakst tegen, maar waarom eigenlijk?

Seksuele reactie

Hoewel genoeg mensen de voorliefde voor onze pootjes delen, is er nog niet zoveel over bekend. Waar het vandaan komt, kan dus aan verschillende dingen liggen. Het kan zelfs gelinkt zijn aan je jeugd, bijvoorbeeld doordat vroeger een seksuele reactie werd gekoppeld aan voeten. Het kan ook te maken hebben met een reactie van je hormonen op de geur.

Erogene zones

De meest aannemelijke oorzaak is dat onze voeten heel gevoelig zijn. Er zitten namelijk heel veel zenuwen in onze voeten. Niet zo gek dus dat ze onder onze erogene zones vallen. Dit zijn delen van je lichaam waardoor je, wanneer ze aangeraakt worden, opgewonden raakt. Voor veel mensen zijn dat bijvoorbeeld de tepels of de binnenkant van hun dijen. Voor anderen zijn dat dus de voeten. Als je er zo over nadenkt, is het allemaal eigenlijk vrij logisch en normaal. Het is maar net wat jij lekker vindt in bed, en daar is helemaal niets mis mee.

Gouden voetjes

Als je denkt dat het alleen bij een kink in de slaapkamer blijft, dan heb je het goed mis. Sommige mensen zijn zo geobsedeerd met voeten, dat je er duizenden euro’s mee kunt verdienen. Mocht je dus verlegen om moneys zitten, dan weet je wat je te doen staat.

Lees ook: 5 vrouwen over hoe zij het liefst masturberen