Ze's sekswoordenboek: Self-bondage

Intiem door Anjali

In Ze's sekswoordenboek hebben we het vaker over bondage, SM en BDSM. In dit artikel gaat het over self-bondage: waar je zelf aan bondage kunt doen door middel van specifieke voorwerpen.

Wat is self-bondage?

Self-bondage komt voort uit normale bondage. Bondage is een fetisj waarbij mensen zich laten vastbinden voor een extra erotisch aspect. Het zelf doen is dan ook een aftakking, en wordt ook als erotisch beschouwd. Hoewel het voor sommigen ongewoon klinkt, kun je eindeloos fascineren over het feit dat je je grenzen verlegd en een diepere connectie met je eigen lichaam creeërt. Het is een unieke mix tussen opwinding en zelfontdekking. Eén van de aantrekkelijke aspecten is de mate van controle die je behoudt binnen je eigen ervaringen. Je kunt zelf bepalen hoe ver je gaat, en hoeft je niet bezwaard te voelen als je niet door wilt gaan. Ook zorgt het ervoor dat je je fantasieën kunt verkennen op een intieme manier, zonder dat daar een partner bij hoeft te zijn waar je afhankelijk van bent. Dit betekent echter niet dat je het helemaal alleen hoeft te doen: sommigen delen hun ervaringen graag online, om anderen te inspireren ook aan zelfontdekking en zelfontwikkeling te beginnen op deze manier. Ook delen ze hierbij tips en tricks, en geven ze adviezen voor wat bij hun heeft gewerkt.

Hoe doe je aan self-bondage? 

Het draait bij deze fetisj allemaal om het zelf aanbrengen van voorwerpen, zoals touwen, handboeien, blinddoeken, tuigjes en gagballs. Het is hierbij belangrijk dat veiligheid voorop staat bij deze activiteiten. het gebruik van speciaal ontworpen materialen en het volgen van de veiligheidsvoorschriften hiervan is essentieel om ervoor te kunnen zorgen dat jouw ervaring fijn is, plezier brengt en risicovrij gaat. Self-bondage is niet alleen fysiek, maar werkt ook emotioneel bevrijdend, zodat je je zelfbewustzijn en eigen verlangens beter kunt begrijpen. Het werkt als uitlaatklep voor creativiteit en het ontwikkelen of verbeteren van zelfvertrouwen. De kunst van het zelf vastbinden kan je in contact brengen met verborgen verlangens en kan je een beter begrip van je eigen lichaam en geest geven.

Is het iets voor mij?

Self-bondage is niet voor iedereen, maar is juist bedoeld voor degenen die aangetrokken voelen tot dit opwindende terrein. Het biedt een unieke ervaring binnen zelfontdekking en genot. Het gaat allemaal om het verkennen van je eigen grenzen op een veilige manier. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat plezier en veiligheid hand in hand gaan.