Ze's sekswoordenboek: Edgen

Intiem door Maya Luz

Ken je dat gevoel dat je echt bijna een hoogtepunt bereikt maar net niet? In een seksuele context kan iemand bijna dat hoogtepunt laten bereiken en precies dan stoppen, erg spannend en leuk zijn. En zoals met veel specifieke technieken voor tussen de lakens, is er een term voor! Dit is wat je moet weten over edgen.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: SM

Wat is edgen?

Edgen is wanneer je je partner stimuleert totdat ze op het punt staan om klaar te komen en precies dan stopt. Dit klinkt misschien heel stom. Bijvoorbeeld net als wanneer je vibrator precies leeg is vlak voordat je je hoogtepunt bereikt. We snappen dat associatie, maar edgen is juist een manier om je seksuele ervaring een stuk spannender te maken. Edgen kan gedaan worden met twee specifieke redenen. De eerste reden is om je partner te teasen. Op deze manier kan je je partner frustreren totdat ze het echt niet meer trekken. Dit kan als je van dit soort dynamieken houdt erg spannend zijn.

Daarnaast kan edgen gebruikt worden als een manier om de seks langer te laten duren. Zeker als je eventjes wacht met het stimuleren hervatten, kan dit ervoor zorgen dat het uiteindelijke orgasme vrij lang wordt uitgesteld. Naast dat je je orgasme ermee kunt uitstellen, kun je het orgasme er ook intenser mee maken. De opbouw maakt het daadwerkelijk bereiken van het hoogtepunt namelijk nog beter!

Zo doe je het!

Edgen kun je op veel verschillende manieren doen. Je kan het doen door middel van penetratie, mondwerk of handwerk. Je kan het bij iemand doen met een mannelijk geslachtsdeel maar ook bij iemand met een vrouwelijk geslachtsdeel. Het belangrijkste om te onthouden is dat je goed moet communiceren met je partner. Het zal ook waarschijnlijk een beetje oefenen zijn in het begin. Je moet namelijk goed kunnen aanvoelen wanneer jij of je partner klaar gaat komen. Je moet het aan kunnen zien komen zodat je weet wanneer je moet stoppen. Communicatie is hierbij onmisbaar. Je kan het vaak wel aflezen aan iemands lichaamstaal wanneer iemand aan het genieten is, maar wanneer iemand precies klaar gaat komen, dat is vaak nog wat lastiger. Het is dus vooral een kwestie van oefenen en uitproberen met je partner. En we horen je al denken: kan ik het ook bij mezelf doen? Ja dat kan zeker! Door middel van edging kan je je zelfliefde sessies een stuk interessanter maken, maar die tip heb je niet van ons....

Lees ook: Ze's Sekswoordenboek: Wapdate