Ze's Sekswoordenboek: Wapdate

Intiem door Maya Luz

Bij het woord 'wap' denk je misschien al snel aan het liedje van Cardi B en Megan Thee Stallion. Ondanks het feit dat het een sexy liedje is, wat erg toepasselijk is voor dit onderwerp, is dit niet helemaal waar we het over willen hebben. Want, wat betekent het eigenlijk als je op wapdate gaat? We leggen het je uit.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Consent

Wat is een wapdate?

De term wapdate komt af van het werkwoord wappen. En wat is wappen? Nou, dit is wanneer je seks hebt onder invloed van drugs. Een wapdate is dus een afspraakje waarbij je van tevoren hebt afgesproken dat jullie seks gaan hebben terwijl jullie allebei onder invloed zijn van drugs. Er is voor een wapdate niet een bepaald voorschrift van welke soorten drugs jullie zouden moeten gebruiken. Die keuze is dus volledig aan jou en je partner.

De risico's van een wapdate

Een wapdate is een ontzettend spannende ervaring. Zeker als je nog nooit drugs hebt gebruikt of nog nooit seks hebt gehad onder invloed, kunnen we ons goed voorstellen hoe spannend dit is. En juist om deze reden willen we je voor een aantal risico's behoeden. Het kan namelijk best gevaarlijk zijn om seks te hebben onder invloed van drugs. Hiermee hebben we het niet specifiek over de gevaren van drugsgebruik, ook al willen we je natuurlijk wel meegeven dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Tijdens seks onder invloed kan je dingen doen of kunnen er dingen gebeuren waar je achteraf niet zo blij mee bent. Zo kan het zijn dat er grenzen overschreden worden of dat de seks onbedoeld onveilig was. Dit kan gevaarlijk zijn en ook vervelende gevolgen hebben.

Als je graag een wapdate wil, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee houdt. We bevelen je ten eerste aan om geen seks onder invloed te hebben met een persoon die je niet kent. Je bent onder invloed van drugs kwetsbaar en een vreemde kan hier gemakkelijk misbruik van maken. Doe dit dus het liefst met iemand waar je al vaker seks mee hebt gehad of iemand die je goed kent en vertrouwt. Bespreek daarnaast van tevoren welke grenzen jullie allebei hebben. Wat vinden jullie wel oké en wat niet? Op deze manier is er sprake van geïnformeerde consent en genieten jullie allebei onbezorgd. Zorg er tot slot voor dat jullie bescherming gebruiken! Rather be safe than sorry!

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Self-bondage