Seks & relaties / Seks
Seks

Anale seks? Begin eerst met anaal toys

Nieuwsgierig naar anale seks, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Of ben je misschien een beetje bang om gelijk all the way te gaan? Dan kun je eerst experimenteren met speeltjes. Wat je wel en vooral niet moet doen, lees je hier! 

anale sex

Lees ook: Waarom het héél belangrijk is om je seksspeeltjes schoon te maken

1. Begin klein

Loop niet te hard van stapel: begin met een klein formaat toy. Een mini buttplug is een ideaal om mee te experimenteren als beginner. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je ook grotere en eventueel trillende plugs ontdekken. Anal beads zijn speeltjes met kralen in verschillende groottes.

Het is heel belangrijk om alleen speciale toys te gebruiken die voor anale seks zijn gemaakt. Buttplugs horen altijd een 'stop' te hebben: een verbrede onderkant. Die voorkomt dat het speeltje te diep naar binnen gaat. Alleen deze zijn veilig in gebruik. Anal beads hebben vaak een 'ring' aan het einde die je kunt vastpakken met een vinger.

2. Denk aan hygiëne

Tja, het blijft hetzelfde gat waar je ontlasting uitkomt. Hygiëne is dus een aandachtspuntje. Maak je anaal toys voor en na gebruik altijd schoon. Was je van onderen grondig met een washandje en maak het droog. Een anale douche is optioneel, maar niet noodzakelijk. Een no go is om van anale stimulatie naar vaginale stimulatie te gaan. 

3. Gebruik glijmiddel, véél glijmiddel

Glijmiddel is een must bij anale seks, ook als je een speeltje gebruikt. In tegenstelling tot de vagina, maakt je anus geen vocht aan. Om pijn en wondjes te voorkomen is glijmiddel daarom essentieel. Breng het zowel op jouw booty als het speeltje rijkelijk aan. Gebruik siliconen glijmiddel, dit droogt sneller op dan glijmiddel op waterbasis. Er bestaan ook glijmiddelen die speciaal voor anale seks bedoeld zijn, bovendien geven deze een licht 'verdovend' effect. Let op: check wel even of het seksspeeltje samen kan gaan met het type glijmiddel. 

4. Ontspan!

Er is meer nodig dan alleen glijmiddel. Het is belangrijk dat je helemaal ontspannen bent. Je kringspier is krachtig, er kan niet zomaar iets naar binnen. Neem voldoende tijd om opgewonden te raken en blijf rustig in- en uitademen. Voordat je een buttplug gaat gebruiken, kun je beginnen met de anus masseren met een vinger om te wennen aan het gevoel. 

5. Forceer niet

Lukt het niet of doet het pijn? Wat niet gaat, gaat niet. Forceer het niet en probeer het eventueel later weer een keertje. Het moet wel leuk blijven!

Lees ook: Je eerste trio: zo pak je dat aan