Orgasme vertragende sprays en condooms: werken ze echt?

Intiem door Jeanine

Ken je dat moment dat jullie nét lekker bezig zijn en je lover opeens al klaarkomt? Soms kan je vriend het gewoon niet tegenhouden en komt hij te vroeg; soms wil je gewoon extra lang door kunnen gaan. Daarvoor bestaat dus iets fantastisch: orgasme vertragende producten. Maar werken die eigenlijk wel?

Lees ook: Pretty pleasure: deze 8 rosegold seksspeeltjes zijn alleen al mooi om naar te kijken

Te vroeg klaarkomen

Het overkomt iedere man wel eens: te vroeg klaarkomen. Soms heeft hij simpelweg geen controle over zijn orgasme, bijvoorbeeld door een mentale of juist fysieke reden. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar kan wel vervelend zijn. Gelukkig is er tegenwoordig overal wel een oplossing voor. Een orgasme vertragende spray, crème of condooms bijvoorbeeld! Ook goed te gebruiken als je geen last hebt van te vroege zaadlozing en gewoon lekker lang door wilt gaan. Zeker het aanraden waard.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het best simpel. Orgasme vertragende sprays en crèmes hebben vaak een soort verdovend effect op de eikel. De prikkels richting de eikel komen daardoor langzamer binnen, waardoor deze ook wat minder gevoelig wordt tijdens de seks. Dat is de key hier, want daardoor kan de man het langer volhouden. Je moet wel even geduld hebben, want de meeste sprays en crèmes moeten een kwartiertje inwerken. In de tussentijd kan hij mooi jou verwennen. As he should, natuurlijk.

Als je de spray of crème gebruikt in combinatie met een condoom, moet je wel goed opletten. Sommige producten bevatten namelijk bepaalde bestanddelen die het materiaal van een condoom beschadigen. Check dus altijd de verpakking van je spray of crème voordat je ‘m samen met een condoom gebruikt.

 

Orgasme vertragende condooms

Wil je het liever op safe spelen en gebruik je sowieso condooms? Dan kunnen jullie ook eens voor orgasme vertragende condooms kiezen. Deze condooms doen eigenlijk hetzelfde als de sprays en de crèmes: ze maken de penis iets minder gevoelig, waardoor de man zijn orgasme kan uitstellen. De magie hier is het soort glijmiddel dat in de condoom zit, welke orgasme vertragend werkt. Zeker dus ook een optie als jullie het zekere voor het onzekere willen gebruiken. Onthoud: better safe than sorry, dus vrij veilig!

Lees ook: 21 sexy appjes om naar je lover te sturen