Squirten, hoe zit dat nou eigenlijk?

Intiem door Chloe

Squirten: je hebt er vast wel van gehoord. De één geniet hier met volle teugen van, terwijl de ander nog steeds niet helemaal zeker weet wat het inhoudt. Wij vertellen je wat het precies is en of jij het zelf kan ervaren.

Lees ook: 5 must know feiten over het mannelijk orgasme

Wat is squirten?

We horen er veel over, maar wat is het nou precies? Squirten is een ander woord voor vrouwelijke ejaculatie. Dit kan gebeuren in de vorm van druppeltjes, maar er kan ook daadwerkelijk vocht uit je vagina spuiten. En het vocht dat er uit je vagina spuit, is niet te vergelijken met het vocht wat er bij een man uitkomt wanneer hij ejaculeert. Na veel wetenschappelijk onderzoek bleek namelijk dat het vocht wat uit je vagina spuit afkomstig is uit de blaas. Kortom, het is plas. Hoewel dit dus niet heel sexy klinkt, kan het heel sexy en opwindend zijn wanneer je squirt tijdens de seks. Zowel voor je partner als voor jezelf.

Kan ik het ook?

Heb je het zelf nog nooit meegemaakt of zelf ervaren? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat er iets mis met je is. Maar een klein aantal van de vrouwen is dit gegund. Er is dus niets geks aan de hand als het jou niet lukt. Mocht je zelf uit willen zoeken of je kan squirten, dan staat er één punt centraal: de G-spot. Door deze te stimuleren zal deze opzwellen en tegen je blaas aandrukken. Dit zorgt ervoor dat je hersenen denken dat je moet plassen en dus soms kan squirten wanneer je klaarkomt. Mocht het niet lukken, wees dan niet getreurd. Het belangrijkste is dat jij en je partner beide genieten van de seks en een orgasme is daarbij minstens zo fijn.

Beeld: iStock

Lees ook: Shocking: zo weinig vrouwen krijgen een orgasme tijdens de seks