16 hobby’s die je gewoon thuis kan uitvoeren

Vrije tijd door Chloe

Nu we allemaal massaal thuiszitten gaan veel van ons op zoek naar nieuwe hobby’s. Sommigen hebben de hardloopschoenen uit de kast getrokken en anderen zijn Netflix helemaal uit aan het spelen. Vooral als je nu even zonder baan zit kan de verveling snel toeslaan. Gelukkig is er ook thuis genoeg te doen. Deze hobby’s doe je namelijk gewoon vanuit je woonkamer.

hobby thuis

Lees ook: Verveeld? 20 dingen om thuis te doen

1. Puzzelen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat iedereen massaal aan het puzzelen is. Niet gek, want het is namelijk de perfecte hobby waar je zo uren mee zoet bent. Een puzzel van 1000 stukjes of meer en je dag is zo om.

2. Een nieuwe taal leren

Hoewel onze vakantieplannen nog niet zeker zijn kan je je er wel vast op voorbereiden. Leer een nieuwe taal als Spaans, Italiaans of een spannende taal als Chinees. Met de app Duolingo leer je gemakkelijk via je telefoon.

Download hier de app voor iOS of Android

3. Fitness

Nu de sportscholen dicht zijn, zijn veel mensen bang hun shape te verliezen. Dit is echter nergens voor nodig want fitness is ook gemakkelijk thuis te beoefenen. Met een beetje creativiteit en oefeningen van YouTube kom je al een heel eind. En met een beetje mazzel weet je ergens nog wat fitness attributen te scoren.

4. Cocktails maken

Cocktails maken kan best een uitdaging zijn. Je hebt er veel voor nodig en het neemt wat meer tijd in beslag dan een fles wijn uit de koelkast trekken. Ideaal dus in deze tijd. Haal een cocktailshaker en wat leuke glazen in huis en promoveer jezelf tot cocktailshaker. Daarna kan je ze natuurlijk in de heerlijke lentezon opdrinken.

 

5. Online cursus

Van beleggen tot fotografie. Voor alles is er wel een online cursus te vinden. Verdiep je in een onderwerp dat jou interessant lijkt. En zit je wegens de coronacrisis wat krap bij kas? Ook dan kan kan je een cursus volgen. Op YouTube staan namelijk genoeg How-to video’s waar je uren naar kunt kijken.

6. Spelletjes spelen

Een ouderwets bord- of kaartspel gaat nooit vervelen. Schaken, sjoelen of kaarten: er is altijd wel een spel wat iedereen leuk vindt. Monopoly is nu een perfect spel om te spelen aangezien je dan wel een paar uur zoet bent, maar er zijn ook genoeg andere leuke spellen.

 

7. Koken en bakken

Nu je toch wat tijd over hebt, heb je alle tijd om dat receptenboek weer eens uit de kast te trekken. Bak een lekkere taart of kook een avondje uitgebreid. 

 

8. Schrijven

Altijd al een eigen boek willen hebben? This is the moment. Ga lekker in de zon zitten en laat je creativiteit vloeien. Vind je een boek een beetje hoog gegrepen? Begin dan met het opzetten van een eigen blog over jouw passie.

9. Barista cursus

Mis jij ook je dagelijkse bak koffie van Starbucks, CoffeCompany of je lokale koffiezaakje? Doe dan een barista cursus en maak ook thuis de lekkerste koffie. En voor wie nog wat extra uitdaging zoekt: probeer eens latte art. Zo maak je de mooiste vormen in je melkschuim en ziet je koffie er bijna te mooi uit om op te drinken.

 

10. Bespeel een instrument

Altijd al piano of gitaar willen leren spelen? Dan is dit je kans. Koop tweedehands een keyboard of gitaar en probeer het uit. Ook dit kan je makkelijk leren met YouTube tutorials.

11. Begin een moestuintje

Niets is lekkerder dan verse kruiden. Heerlijk voor als je bijvoorbeeld een nieuw recept gaat proberen. Ook als je geen tuin hebt kan je een moestuintje beginnen. Op je balkon of gewoon binnen voor het raam. Zolang je zaadjes genoeg licht krijgen kan je overal een moestuintje beginnen.

12. Maak je eigen kleding

Het klinkt misschien moeilijk, maar ook dit is te leren met YouTube. Brei bijvoorbeeld een eigen trui of tover je oude shirts om tot nieuwe trendy T-shirts.

13. Fotocollage’s maken

Staat jouw telefoon ook vol met leuke vakantiekiekjes? Zoek dan de leukste uit en laat ze afdrukken! Maak er een mooie fotocollage van en vul zo de lege plekken in je huis op. 

14. Schilderen

Je hoeft echt geen kunstenares te zijn om wat moois op een doek te krijgen. Koop een groot doek en wat verf en ga erop los. En ook als je niet kan zien wat het voor moet stellen is het helemaal niet erg. Abstracte kunst noemen we dat dan.

15. Moodboards / visionboards maken

Ben je niet zo van het schilderen maar wil je toch creatief bezig zijn? Maak dan een moodboard of een visionboard met dingen die je graag nog een keer wilt doen in je leven. Met wat knippen, plakken en decoreren heb je ook niet iets leuks voor aan de muur.

16. Maak je eigen zeep

Nu de zeep de schappen uitvliegt en we allemaal wat vaker onze handen wassen is deze hobby perfect. Het is niet alleen leuk, maar je bespaart ook nog eens geld en een ritje naar een supermarkt (of drie). Aan de slag dan maar!

Beeld: Unsplash

Lees ook: 5 x de leukste spellen om iedere quarantaine te overleven