De gezelligste binnenshuisactiviteiten

Vrije tijd door Madelon
Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen lager, is niets heerlijker dan jezelf binnen opsluiten met dvd'tjes en warme chocolademelk. Maar iedere avond voor de tv hangen hoeft niet: er zijn genoeg indooractiviteiten!

Filmmarathon

Het ligt een beetje voor de hand tijdens de wintermaanden, maar daarom is het niet minder leuk: hou een filmmarathon! En dan het liefst eentje waarbij je alle films van een serie kijkt. Lord of the Rings, Harry Potter, de Bourne-serie, The Fast and the Furious of Saw? Bedenk het maar. Dvd'tjes met een serie kan natuurlijk ook: hapklare afleveringen van maximaal een uur die je de hele dag door kan kijken.

Keukenprinses
Duik de keuken in! Hoe fijn is het om 's avonds lekker voor de tv te hangen met heerlijke, zelfgemaakte hapjes? Of je buikje te vullen met een uitgebreid diner, waarvan je van tevoren nooit had gedacht dat je het zelf klaar zou maken? Zoek eens wat heerlijke recepten op internet en kook gewoon een driegangendiner voor jou en je lief, familie of vrienden. Omdat het kan, én omdat het leuk is!Bordspellen & puzzels

Standaard aanwezig in de kast gedurende de wintermaanden: bordspellen en puzzels. Want hoe leuk, ouderwets, kneuterig en gezellig kunnen die zijn?! De Kolonisten van Catan, Monopoly, Cluedo of de puzzels van Jan van Haasteren? Noem ze maar op. Er zijn tegenwoordig ook tal van bordspellen met een dvd verkrijgbaar, waardoor het spel veel interactiever en spannender is. Zo leuk!

Oude foto's
Zoek oude foto's uit! Het is dan misschien een klusje dat je maar voor je uit blijft schuiven tot je het drie jaar later nog stééds niet gedaan hebt, maar de voldoening die je hebt als je eenmaal een mooi fotoalbum in je handen hebt, kan niet groter zijn. En wanneer kun je dat nou beter klaarspelen dan in de winter? Haal fijne herinneringen op aan oude vakantiefoto's en lach om de kapsels die je een aantal jaar geleden had.

Muziek maken
Heb je een Playstation of andere spelcomputer? Organiseer dan een heerlijke avond meebrullen met golden oldies of juist de hits van nu! Singstar is zo'n spel en zeker in een melige of aangeschoten bui heb je hier gegarandeerd lol mee. Ook met spellen als Guitar Hero kan je genieten van je eigen gemaakte deuntjes.Visionboard

Een typisch iets om te doen op een druilerige zondagmiddag is een visionboard maken. Een visionboard is een soort collage van de dingen die jij wil hebben of doen. Pak dus je tijdschriften en het internet erbij en zoek leuke en mooie plaatjes op. Knip en plak je collage zoals jij die wil, wedden dat je er geïnspireerd van raakt?!

Dobbelen
Wie zegt dat het Dobbelspel alleen voor de Sinterklaastijd is, heeft het mis! Zin in een gezellige avond met een groep vrienden? Laat iedereen dan vijf kleine cadeautjes voor 1 à 2 euro kopen en organiseer een dobbelspel-avond. Op internet zijn tal van dobbelspellen te vinden die je met een groep kan doen. Wie gaat er met de leukste cadeaus naar huis?

High tea
Wat je in gezellige, knusse restaurantjes kan, kan je natuurlijk thuis ook: organiseer een high tea voor jou en je vriendinnen! Maak het gezellig door overal kaarsjes neer te zetten en speel een leuk muziekje af op de achtergrond en geniet van al het lekkere eten. Je kan ervoor kiezen om iedereen iets mee te laten nemen, óf je kan zelf een dagje in de keuken staan om taartjes, cakejes, sandwiches en andere lekkere dingen te maken. De voorbereiding is dan natuurlijk ook superleuk!Ontdek je talenten

Ben je een dag alleen thuis en niet van plan om de deur uit te gaan? Ga dan YouTube eens op! Hier zijn namelijk tal van cursussen te vinden. Of je nou al tijdenlang gitaar wil leren spelen, wil leren dansen of een taal wil leren, het kan allemaal via YouTube. Of het resultaat net zo goed is als wanneer je échte lessen neemt is de vraag, maar een goede basis kan het zeker zijn!

Een schoon huis, een schoon hoofd
Je hoeft je grote voorjaarsschoonmaak niet te bewaren tot het daadwerkelijk voorjaar is, als je niets te doen hebt, begin er dan gewoon nu mee! Mest je kledingkast uit en doe al je miskopen of te kleine kleding naar je zussen, vriendinnen of buurmeisjes, stop al je belangrijke papieren in een map, gooi alle puinzooi die je niet meer gebruikt gewoon in de container en stof, zuig, dweil en lap het hele huis. Wat zal jij vanavond lekker slapen!

Kids
En last but not least: heb je een jong nichtje, neefje, buurkindje, zusje, broertje of kind? Neem die dan een middag op sleeptouw en doe alles wat hij of zij verzint. Kinderen hebben geen grenzen en daarom de gekste ideeën! Waar volwassenen altijd alleen maar bezwaren zien, zien zij een leuke en gezellige middag, vol met de leukste activiteiten en veel lol. En dat is toch net wat je wil?!

Heb jij nog indoortips voor de wintermaanden?