6 X Wat te doen op zaterdagavond?

Vrije tijd door Sascha

Je vrije zaterdagavond tot in de late uurtjes spenderen in de club is natuurlijk een optie, maar misschien niet iets waar je altijd zin in hebt. Maar wat moet je dan op je vrije avond doen? Ben jij een beetje inspiratieloos geworden? Wij geven je zes leuke (en vooral gezellige) ideeën!

Nostalgische avond

Trommel al je beste vriendinnen op en maak er samen een nostalgische avond van. Maak met z’n allen een afspeellijst met alle nummers uit jullie middelbare schooltijd, verzamel jullie lievelingsfilms van vroeger, leg alle laptops en telefoons op een stapel en geniet van alle memorabele momenten die jij en je vriendinnen met foto’s en video’s hebben vastgelegd.

Pyjamaparty voor volwassenen

Er is niets leukers dan een pyjamaparty voor volwassen met je beste vrienden. Zorg voor genoeg films, een shitload aan kussens, matrassen op de vloer, een zee aan popcorn en genoeg thee voor iedereen. Neerploffen en uiteindelijk heerlijk in slaap vallen bij jullie favoriete film.

Avondwandeling

Tijdens de koude winterdagen is de lucht fris en helder. Het perfecte moment dus om te genieten van een wandeling. Zodra het donker is gaan overal de lichtjes aan en kun je tijdens het wandelen stiekem naar binnen gluren. Eerlijk is eerlijk, dat doen wij Nederlanders nou eenmaal graag.

Rondvaart

Niet alleen wandelen in de avond zorgt voor mooie taferelen, in veel steden kun je ook met een bootje door de grachten varen. Ondertussen kun je genieten van de verlichte stad en de restaurants waar je naar binnen kunt loeren. Vooral heel romantisch voor een eerste date.

Schaatsen onder de lichtjes

Ondanks dat we echt wel af en toe snakken naar een zwoele warme zomeravond, maakt de winter het wel mogelijk om te kunnen schaatsen. En daar worden we blij van! Of het nou op kunstijs of in de bossen op natuurijs is, het brengt toch iets romantisch met zich mee.

Lekker koken

Neem op de zaterdagavond uitgebreid te tijd voor het koken van een dinertje samen met je vriendinnen. Geen kant en klare hapjes of magnetronmaaltijden, maar lekker urenlang kokkerellen in de keuken onder het genot van een goed gevuld klas wijn.