5 x de leukste spellen om iedere quarantaine te overleven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nu alle kroegen en restaurants dicht zijn, is dit het ideale moment voor een goede oude spelletjesavond. Waarom zou je je vervelen, als je ook naar een leuk bordspel kunt grijpen? Wijntje erbij en jouw avond kan niet meer stuk! Maar wat zijn de leukste spelletjes om te spelen op dit moment? Check hieronder onze selectie van favoriete spellen om deze bizarre tijden door te komen.

1. Codenames

Spelletjesavond met je vriendinnen (maximaal 3!)? Dan is het spel Codenames het ideale tijdverdrijf. In het spel nemen twee teams het tegen elkaar op. Beiden proberen ze als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen en zijn teamgenoten proberen de woorden te raden. En natuurlijk wil iedereen uit de buurt van de huurmoordernaar blijven... Kortom, een bloedstollend spel waarbij je gegarandeerd in een deuk ligt!

Bestel dit spel hier.

2. Exploding Kittens

Nog zo'n succesverhaal! Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor iedereen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Klinkt een beetje random? Dat is het ook. Exploding Kittens valt het beste uit te leggen als een potje Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. En als jouw kitten ontploft, ben je de Sjaak. Je kunt het spel overal mee naartoe nemen, dus stop 'm in je zak als je na de crisis een avondje naar familie of vrienden gaat! 

Bestel dit spel hier.

3. Catan

Het grootste voordeel aan dit spel? Het duurt uuuren! Ideaal om de Corona-verveling tegen te gaan in deze periode. In dit handelsspel is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk grondstoffen verzamelt en dorpen en steden verovert. Alle dorpen en steden zijn punten waard, dus je wilt als een gek gaan bouwen! Maar... kies je positie slim, want voor je het weet gaat iemand anders er met jouw grondstoffen vandoor! Heb jij als eerste 10 punten binnen? Dan heb jij het spel gewonnen!

Bestel dit spel hier.

4. Ticket 2 Ride

Het fijne aan dit spel is dat het voor alle leeftijden is. Geloof ons, als je eenmaal aan Ticket 2 Ride begint, is je nieuwe spellenhobby begonnen. Mocht je die nog niet hebben. Bij Ticket 2 Ride is het doel om treinroutes over het bordspel te bouwen. Iedereen heeft zijn eigen routes om te bouwen en kunt elkaar dwarsbomen en op het verkeerde been zetten. Een heerlijk spel om de Corona-crisis mee door te komen!

Bestel dit spel hier.

5. Het Magische Labyrint

Dit spel is perfect om met je kinderen te spelen. Test je geheugen met Het Magische Labyrint. Er zijn magische objecten verloren gegaan in het doolhof en nu is het aan jou de taak om deze terug te vinden. Aan de onderkant van het bord zit het doolhof en iedere speler heeft onder zijn of haar figuur een magische bal zitten. Wees voorzichtig want het doolhof heeft ook onzichtbare muren. Bots je hier tegenaan verlies je je magische bal en zal je opnieuw moeten beginnen. 

Bestel dit spel hier.