10 tips om sexappeal te krijgen!

Vrije tijd door Marleen_S
Jij bent de lompheid in alle Hollandse glorie zelve en het ontbreekt jou eigenlijk nog aan één ding: een beetje sexappeal. Want eerlijk: je straalt net zo veel seks uit als je dooie kamerplant. Hoog tijd voor een lesje verleiding.

 
Sexappeal? Nee hoor, doe maar gewoon dan doe je al… precies. Alleen wil je toch soms wel van die oer-Hollandse mentaliteit af. Een beetje Catherine Zeta Jones-achtige praktijken, ja, dat is geweldig. Dat mannen hun nek breken als ze naar je omkijken en vrouwen je aanbidden als Her Royal Sexyness. Deze tips gaan je helpen. Gegarandeerd.
                                                                                              
1. Blijf mysterieus. Dat is de sleutel tot succes. Vertel niet te veel over jezelf en als je date naar iets persoonlijks vraagt, roep dan iets vaags als: “Dat is voor jou een vraag, voor mij een weet", of: “Als ik je dat vertel, moet ik je ombrengen”. Als het serieus wordt, kun je altijd nog uitwijden over de 24-uur durende bevalling van je moeder en waarom je dus een punthoofd hebt.

 
2. Meer dan de helft van je sexappeal komt van je houding vandaan. Sta rechtop, met je schouders naar achteren (net zoals die mooie billen van je) en gooi je kin omhoog. Probeer uit te zoeken welke bewegingen jou het verleidelijkst maken. Denk aan je haren over je schouder heen zwiepen of het subtiel aanraken van je sleutelbeen als je op de versiertoer bent.
 
3. Let daarbij ook op je lichaamstaal. Sta niet met je armen over elkaar, bijvoorbeeld. Waar je dan je handen in hemelsnaam moet laten? Zorg dat je iets vasthoudt, zoals een drankje, je clutch of speel onopvallend met je armband. Dat staat in ieder geval niet klunzig en je zit dan ook niet met je handen in je zakken (foei!).
 
4. Nog een keer: blijf mysterieus. Zeker qua kleding moet er wat te raden over blijven, maar dat betekent niet dat je niet een klein stukje mag weggeven. Een beetje been, borst of een blote hals mag. Houd daarbij wel grootmoedersregel in acht: het is één van de drie. Dus niet én een diep decolleté én blote benen. Tip: benadruk je sterke kanten. Heb je een volle bilpartij en een slanke taille? Probeer eens een strakke kokerrok. Hele mooie schouders? Accentueer ze met een strak uitgesneden blouse of blazer.
 
5. Jij bent sexy. Zeg het een paar keer hardop tegen jezelf in de spiegel en straal het uit. Je hebt anderen niet nodig om je een godin te voelen, je bent het namelijk al. En als er iets sexy is, is het wel een dame die blinkt van het zelfvertrouwen.
 
6. Kijk mensen in de ogen aan en houd je blik vast. Je hoeft niet gelijk iemand met open mond (en dan zo dat het kwijl eruit loopt) aan te staren, maar als je een gesprek voert, kijk die blauwe/bruine/groene kijkers recht aan. Zo geef je de boodschap dat je niet bang bent om gezien te worden.
 


7. Laat niet zien dat je nerveus bent

op die blind date of tijdens het functioneringsgesprek met je baas. Was je handen vooraf met koud water om klamme klefheid te voorkomen en doe ontspannende oefeningen. Als je ontspannen bent, kun je je beter focussen op wat je wilt uitstralen. Namelijk zelfverzekerdheid en sexappeal.
 
8. Creëer je eigen look. Je voelt je zekerder in kleding die je mooi staat en die bij je past, dan in een vage trend die je klakkeloos overneemt. Moeite hiermee? Maak dan eens een keer een afspraak met een stijlaviseur bij de H&M bijvoorbeeld. Helemaal gratis en vrijblijvend. Of vraag je vriendinnen om je tijdens een shopsessie te helpen naar het vinden van de mode-items die bij je passen. 
 
9. Wees vrouwelijk in alles wat je doet. Probeer je lompheid te verbergen door de tijd te nemen voor je ochtendroutine en de alledaagse dingen. Als je de dingen te snel wilt, krijg je al gauw een vlek op je blouse en ren je nu niet bepaald charmant naar de bus. Take. It. Easy.
 
10. Wees ook vrouwelijk in je verzorging. Een kleine beetje make-up, een vleugje parfum en mooi gelakte nagels doen al een hoop voor je sexappeal. Enne, denk ook aan de kleine dingen, zoals gladde oksels (vooral erg belangrijk in de zomermaanden!) en netjes in vorm gebrachte wenkbrauwen.
 
Tot slot: wees je bewust van wat je uitstraalt op de momenten dat het nodig is. ’s Avonds op de bank om half negen hoef je echt geen stiletto’s aan en mag je lekker ontspannen in je Roy Donders-huispak. Doseer je sexyness op de momenten dat het belangrijk voor je is. Anders wordt de dag wel heel vermoeiend voor je.
 
Welke tips vind jij erg handig? En wat doe jij om sexappeal uit te stralen?