Verveeld? 6 dingen om thuis te doen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Je hebt al tig keer gekeken of er iets interessants op de buis is en al vijf keer ?nee? moeten horen op je vraag of iemand iets leuks wilde doen. Je had het niet gedacht, maar je verveelt je. Met deze tips is dat zo klaar!

1. Hé, dat heb ik ook nog
Je mag je dan vervelen, maar dat is natuurlijk geen reden om met je snuggie en je Spaanse sloffen chagrijnig op de bank te gaan hangen. Zie je verveling als de ideale kans om te doen waar je eerder geen tijd voor had: je kast eens grondig uitmesten. Niet zo zuchten, want dit betekent niet dat je je kleren in nette stapeltjes vouwt. Nee, je trekt juist alles uit de kast om je garderobe nieuw leven in te blazen. Gooi al je kleding op een hoop en mix erop los. Je zult versteld staan van hoeveel nieuwe outfits je kunt bedenken. Is het resultaat juist uitermate bedroevend? Shoppen werkt uitstekend tegen verveling. (Een extra (bij)baan om je portemonnee daarna weer aan te vullen trouwens ook.)

 2. Feestje
Niemand in de buurt om je avond vol verveling om te zetten in een stapavond? Dan geef je een feest. Voor wie? Voor jezelf. Haal alles in huis wat je zelf graag op feestjes eet en drinkt en maak dat klaar ? dus ook die Mojito. Kleed je zoals je je normaal naar feestjes kleedt en vergeet ook je rode lippenstift en extra lange wimpers niet. De muziek, tot hoe laat je het maakt en in welke toestand je je bed weer opzoekt: je bepaalt het zelf. Zielig? Niet zieliger dan op de bank je Twitter-tijdlijn vervuilen met de mededeling dat je je zo verveelt!

3. Series van vroeger
Grey?s Anatomy, Glee, Dexter, True Blood? Leuk, al die series, en juist daarom ben je al helemaal bij met alle seizoenen. Gelukkig maakten ze vroeger ook al series. Series die, al dan niet omdat de grappen te slecht zijn, toch nog best vermakelijk zijn. Ken je bijvoorbeeld het eeuwig kibbelende, maar hilarische stel Eddy en Ellen nog, uit Vrienden voor het leven? En als je ? stiekem ? (nog steeds) verslaafd bent aan GTST, is het misschien de moeite waard eens afleveringen van twintig jaar terug te bekijken. Die kleding, de ietwat hysterische Myriam, evil Frits? Dát was nog eens tv.

4. Backstreet?s back
Geef maar toe: als op zaterdagavond in een club de Backstreet Boys voorbijkomen, verschijnt er ook op jouw gezicht een (bescheiden) glimlach. Hun nummers (en die van Britney, Destiny?s Child en Peter André) vind je stiekem nog best leuk, maar dat hoeft verder niemand te weten. Gelukkig zit je alleen thuis, dus ik zou zeggen: stel die lijst van foute nummers maar samen. Mocht je wat hulp nodig hebben: hier vind je terug wat er naast de muziek van Brit in 1998 nog meer gedraaid werd. Meer zin in beats van way back? Of even opzoeken op welke hits je in 2006 ook alweer uit je dak bent gegaan? Ook daarvoor kan je op de link hierboven klikken.

 

 5. Lekker lezen

 

Het komt misschien als een schok, maar: lees eens een boek (of twee). Als zelfs je iPod/iPhone/iPad/iMac je koud laat, heb je immers niets meer te verliezen! Geen zin om je door een verhaal heen te worstelen, maar wel om toch iets te doen? Tel alle zelfstandige naamwoorden in een boek. Daarna alle bijvoeglijke naamwoorden. Daarna alle lidwoorden. Daarna hoe vaak de naam Kees in het boek voorkomt. Tien tegen één dat je heel snel weer genoegen neemt met Wordfeud.
 

6. Maak het jezelf erg moeilijk
Ben je nog altijd niet van je verveling af? Maak het jezelf moeilijk. Hoe moeilijk? Wel, misschien bijna onmogelijk. Wat dacht je van een middagje met de kubus van Rubik? Heb je de oplossing al eens gevonden? Probeer het spel dan te spelen met één hand. Of geblinddoekt. Dit laatste heeft weinig zin, maar dat heeft deze dag ook. Nadat je op briljante wijze de kubus goed hebt gekregen, kan je ook nog meedoen aan de impossible quiz. Alleen al het googelen naar de antwoorden houdt je wel even bezig.

Mocht je na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds maar een beetje voor je uitstaren, bedenk je dan dat je morgen weleens zomaar dingen te doen kunt hebben. Geniet er dus ook maar van!

Heb jij weleens last van verveling, of komt het niet eens voor in jouw woordenboek? En wat doe je als je er last van hebt?