Dit is waarom fietsweekendjes met vriendinnen zo populair zijn

Vrije tijd door Michelle

De lente staat voor de deur en dat betekent dat je weer kunt gaan nadenken over leuke activiteiten die je met je vriendinnen kunt gaan doen. Ga je een festival bezoeken of een dagje shoppen? Dat is wellicht een beetje voor de hand liggend, dus liever ga je op zoek naar iets origineels. Een fietsweekend met je vriendinnen is zo’n origineel idee. Als het lekker weer is, is het heerlijk om er met zijn allen met de fiets op uit te gaan. Wij zetten een aantal redenen op een rij waarom een fietsweekend met je vriendinnen zo’n goed idee is.

Mooie plekken bekijken

Fietsend door een mooie regio of stad kom je vaak de mooiste plekken tegen. Plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt, kun je met een groepje vriendinnen nu wel bezoeken. Kies voor een mooie stad in Nederland of België, ga fietsend door een mooi natuurpark of kies iets typisch Nederlands zoals een fietsroute door de polder. Op internet kun je veel mooie bestemmingen vinden voor een fietsroute. Zowel dicht bij huis als aan de andere kant van het land vind je namelijk prachtige routes, Nederland wordt niet voor niets een echt fietsland genoemd. Als je inspiratie nodig hebt, dan kun je op verschillende websites ervaringen van andere mensen vinden, om zo te bepalen welke bestemming voor jou en je vriendinnen het leukst is.

Gezonde ontspanning

Naast het feit dat fietsen een erg leuke manier van ontspannen is, is het ook een hele gezonde manier. Je kunt natuurlijk een hele middag met je vriendinnen op het terras gaan zitten, maar met een leuke fietstocht werk je bovendien aan je conditie. Daarnaast is een middagje fietsen in de buitenlucht ook erg goed voor je mentale gezondheid. Ontspanning in de buitenlucht zorgt namelijk voor vermindering van stressgevoelens. Natuurlijk kun je ondertussen ook heerlijk kletsen met je vriendinnen, om het zo toch nog erg gezellig te maken. Hoewel je veel kilometers kunt fietsen in zo’n weekend, zul je merken dat je er heel ontspannen en uitgerust uit komt.

Leuke dag voor klein budget

Een weekendje weg met vriendinnen kan al snel een flinke investering zijn. Wil je een weekendje naar het buitenland, dan ben je al snel honderden euro’s kwijt. Een fietsweekend is echter erg budgetvriendelijk. Rijd met de auto naar een mooie plek in Nederland en ga daar lekker fietsen, dan maak je veel minder kosten. Je kunt er voor kiezen om fietsen te huren, zodat je voorzien bent van goed materiaal. Op veel populaire plekken kun je tegenwoordig voor een scherpe prijs een goede fiets huren. Kies je er voor om je eigen fiets mee te nemen? Dan ben je natuurlijk nog voordeliger uit. Zorg er wel voor dat jullie fietsen goed in orde zijn, zodat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Check vooraf goede webshops zoals www.bikester.nl.

Veel plezier op je weekend weg met vriendinnen, en veel veilige fietskilometers met je vriendinnen gewenst!