De ‘echte’ betekenis van populaire emoji volgens Gen Z

Vrije tijd door Jennifer

Tegenwoordig praten we amper nog met woorden en zinnen. Sommige mensen voeren hele gesprekken met enkel en alleen emoji’s. Helaas is de betekenis van een bepaalde emoji soms heel anders dan je denkt. Vooral tussen Generatie Z en de rest kunnen nogal wat struggles ontstaan in communicatie.

betekenis emoji volgens generatie z

Lees ook: Dit was je nog nooit opgevallen aan de lachende drol-emoji

Duimpje omhoog 👍

Het duimpje omhoog lijkt een heel positieve emoji. Als iemand deze emoji naar je stuurt, dan heb je iets goed gedaan, toch? Eh, niet als het aan Generatie Z ligt. Volgens hen is het duimpje omhoog een passief agressieve reactie. Wát? Dat vertelt millennial Scarlett in een TikTok. “Dus als je deze krijgt, wees dan meteen beledigd,” waarschuwt ze. Oeps.

Emoji met traanoogjes 🥺

Al kan het nog verwarrender. Ken je die emoji met traanoogjes? Zo’n zielige emoji, die je waarschijnlijk gebruikt als je emotioneel bent. Hm, dit is blijkbaar niet helemaal de juiste gebruikswijze. Deze verdrietige emoji betekent volgens Generatie Z ‘onschuldig’ of – wait for it – ‘geil’. Ja, die zagen wij ook niet aankomen.

Emoji met gekke tongetje 🤪

Deze gekke emoji heeft eigenlijk als enige een voorspelbare betekenis. Waarschijnlijk denk je nu aan een iemand die in een silly en goofy mood is. Dat is inderdaad de betekenis van de emoji. Al is het volgens Generatie Z wel op een ironische, spottende manier. Dat je het maar weet.

Vingers wijzen naar elkaar 👉👈

De jongeren uit Generatie Z lopen kennelijk nogal over van de hormonen. Zo heb je een emoji waarbij vingers naar elkaar wijzen. Deze emoji betekent dat iemand zich schaamt of verlegen is. Al betekent het soms dus ook ‘geil’. Again.

Omgekeerde smiley 🙃

Stuurt een twintiger je de omgekeerde smiley? Check dan maar even of het wel goed gaat met diegene. Met deze emoji zegt iemand uit Generatie Z eigenlijk: “F*ck my life.” Misschien heeft iemand wel wat aan jouw levenservaringen als millennial.

Emoji met druppel naast hoofd 😅

Generatie Z is wel echt een groep mensen vol emoties. Of zullen we zeggen ‘emoji’s’? Ze zijn verlegen, horny of gestrest. Stuurt de jonge twintiger je een emoji met druppel naast het hoofd? Geen zorgen. Oké, diegene voelt zich dan wel wat gestrest, maar komt er zelf wel uit. It’s fine.

Emoji met traantje 🥲

Zit de druppel niet naast het hoofd, maar onder het oog van de emoji? Dan heeft iemand waarschijnlijk wél hulp nodig. Of het moet weer op zo’n spottende manier zijn. Deze emoji betekent iets als “I’m killing myself”. Heel dramatisch, maar dat zijn we wel gewend van Generatie Z. Toch kan het geen kwaad om even te vragen hoe het gaat.

Oogjes emoji 👀

Zit iemand nogal in de put? Stuur diegene dan de oogjes emoji. Volgens Generatie Z betekent dit namelijk dat je één en al oor bent. Ook handig als je alles wil weten over die ene spannende date van je beste vriend(in). I’m listening

Emoji met kusmondje 😗

Misschien gebruik je deze emoji niet heel vaak, maar volgens Generatie Z heeft het een leuke betekenis. Hiermee keur je namelijk iets goed. Eigenlijk is dit dus het nieuwe ‘duimpje omhoog’, maar dan op een meer enthousiaste manier: “Oeh! Leuk!”

Kersen emoji 🍒

Je hebt de perzik en aubergine, maar in Generatie Z-taal staat de kersen ook voor iets seksueels. Eh, wat? Ja, als het aan hun ligt betekent dit borsten. In de TikTok grapt dertiger Scarlett: “Waarschijnlijk dan niet mijn titties.”

Elke emoji met tanden 😁

Tot slot dan nog iets over elke emoji met tanden. Wat Generatie Z betreft zijn deze emoji’s namelijk een grote boosdoener. Ze vinden alle emoji’s met tanden heel cringe. Wil je stoer overkomen bij je twintigjarige broertje of zusje? Vermijd dan emoji's als 😄 en 😆. Net als de 🤯 emoji trouwens.

@genwhyscarlett 🤯 #emojis #genzhumor #millennials #millennialsoftiktok #themoreyouknow ♬ original sound - Scarlett

Lees ook: Dit zijn de beste emojis voor spannende seks berichtjes