Dankzij deze gouden tips heb jij nooit meer een statische sweater!

Vrije tijd door Jennifer

Een sweater is toch wel het meest comfy kledingstuk en past bij elke look. Of je het nou in de vroege lente draagt met een rokje of ’s winters in combinatie met een dikke winterjas. Een nadeel aan het dragen van sweaters in de winter is wel, dat ze altijd zo statisch worden. Irritant! Gelukkig kun je er iets tegen doen.

tips tegen statische sweater

Lees ook: Vinden we leuk: je bent minder gestresst als je de kleding van je partner draagt

Juiste keuze sweater

Als je je continu irriteert aan je statische sweater, zorg dan dat je al bij aankoop voorzorgsmaatregelen treft. Huh? Ja, bepaalde stoffen zijn gewoon net wat statischer dan andere. Een wollen of polyester trui is geen goed idee. Die zijn sneller statisch, vooral als de lucht heel droog is. Op zo’n moment kun je beter kiezen voor een katoenen of linnen trui.

Metalen kledinghanger

Natuurlijk snappen we het als je in de winter toch liever een warme, wollen trui draagt. In dat geval kun je wel iets doen om een statische sweater te voorkomen. Ga voordat je deze aantrekt even met een metalen kledinghanger onder de trui door. Hierdoor ontlaad je de sweater van de elektrische energie.

Smeer jezelf in met bodylotion!

Als je jezelf dagelijks insmeert met bodylotion, dan ben je heel goed bezig. In dat geval kun je met een gerust hart je wollen of polyester sweater dragen. Bodylotion zorgt er namelijk voor dat kleding minder tegen je lichaam aanplakt. Hierdoor krijg je minder last van die irritante, statische sweater.

Sweater wassen op juiste manier

Koos je in de winkel toch voor een wollen of polyester sweater in plaats van zo’n anti-statische trui? No worries, ook nu is er een oplossing tegen de statische sweater. Zo kun je je sweater wassen met een klein beetje azijn. Let op! Doe dit niet te vaak, anders beschadig je misschien de rubbers van je wasmachine. In plaats van azijn kun je ook een klein balletje van zilverfolie in de wasmachine leggen. Daarnaast is een simpele wasverzachter ook onmisbaar!

Liever niet in de droger

Een wollen sweater kun je na het wassen beter niet in de droger doen. De wasdroger zorgt er namelijk voor dat kleding sneller statisch wordt. Wollen en polyester kleding kun je beter laten drogen op het wasrek. Gebruik je toch liever een droger? Voeg dan bijvoorbeeld een drogerbal toe tijdens de droogbeurt. Zorg ook dat je de kleding direct uit de machine haalt, zodra het klaar is.

Veiligheidsspeld voor alle zekerheid

Hoewel je sweaters inmiddels zo goed als zeker niet statisch wordt, kun je nog het zekere voor het onzekere nemen. Hoe? Nou, door een metalen veiligheidsspeldje in je zak te stoppen. Say what? Zo’n veiligheidsspeld ontlaadt je sweater van de elektrische energie. Je krijgt dus gegarandeerd geen schokjes!

Lees ook: Warm en cozy: zo stijl je een tru