De 7 vriendinnen die je beter kunt mijden

De maatschappij door Karin

Wij vrouwen kunnen niet zonder vriendinnen. We delen namelijk alles met elkaar! Leuke dingen, break-ups en de diepste geheimen. Maar sommige vriendinnen kun je beter mijden om teleurstelling te voorkomen. Ze.nl zet ze op een rij.

De jaloerse vriendin

Dit type is met name te herkennen door gemene sneren over bijvoorbeeld je nieuwe liefde of over je andere vriendinnen. De reden dat ze alles wat je hebt en doet afzeikt? Zij wil dat ook. Natuurlijk: iedereen is weleens jaloers. En wie heeft er niet ooit een sneer gemaakt naar een vriendin als ze een keer niet lekker in haar vel zat? Maar doet zij dit constant? Geef dan aan dat je het niet op prijs stelt dat ze alles in jouw leven afzeikt. De kans is groot dat wanneer je vraagt of ze misschien jaloers is, ze dit ontkent. Maar hé, jij weet beter. Zolang ze maar kapt met die opmerkingen. En anders: adieu!
 

De ik-flirt-met-je-vriend-vriendin

Oké, iedereen houdt van aandacht. Maar geilt jouw vriendin zó erg op aandacht, dan kan het zelfs zo zijn dat ze ook jouw vriend niet schuwt. Vaak voel je dit soort dingen aan, maar let ook gewoon op. En als je vriend aangeeft dat hij het gevoel heeft dat ze met hem flirt, heeft je vriend waarschijnlijk gelijk. Zelden zit je gevoel ernaast bij dit soort dingen. Dumpen die chick!
 

De eenzame vriendin

Het valt je op dat sinds je haar kent, ze bovenop je duikt. Ze belt altijd jóu als er wat is en wil wel heel erg vaak afspreken. Als je vraagt of ze nog iets leuks gedaan heeft, is het altijd "nee", om vervolgens voor te stellen weer eens wat leuks te doen samen. Voor je het weet belt ze je elke dag en staat ze vijf keer per week voor de deur, terwijl je ook aandacht wilt geven aan je andere vriendinnen, vriend of studie. Je hoeft haar zeker niet te dumpen, maar een goed gesprek kan geen kwaad.

De negatieve vriendin

Sommige vriendschappen vreten meer energie dan dat ze opleveren. Tuurlijk mag je vriendin altijd komen uithuilen als er wat is en zul je haar altijd troosten. Maar sommige mensen staan zó negatief in het leven, dat het nooit goed met ze gaat. Als je je hier niet voor kunt afsluiten, dan is het beter om niet meer met dit soort mensen om te gaan. Als je vaker depressief dan blij terugkomt van een date met haar, is het tijd om bye bye te zeggen.
 

De ik-kijk-tegen-je-op-vriendin

Ze vindt je werk geweldig, ze vindt je kleding geweldig en de hot spots waar je altijd heen gaat wil ze ook heen. Oftewel: ze kijkt tegen je op. Hartstikke leuk voor je ego, maar voor je het weet loopt ze in exact dezelfde outfit als jij en is ze naar de kapper geweest voor precies dezelfde hairdo. Beetje freaky en reden genoeg om afstand te bewaren.
 

De ik-praat-alleen-over-mezelf-vriendin

Het valt je op dat bij alles wat je zegt, zíj zegt: "Jaaaaa, dat heb ik ooook!", of "Nee, maar ík heb". En ja, iedereen doet dat weleens, maar mevrouw weet altijd het gesprek zó te draaien dat het uiteindelijk over haar gaat. Bovendien: als ze je sms't hoe het met je gaat, doet ze dat alleen zodat jij vraagt hoe het dan met háar gaat, zodat ze los kan gaan over haar relatieproblemen of haar geweldige weekend. Irritant, en vooral iets waar ze op gewezen moet worden. En die taak is aan jou.
 

De ik-vergeet-je-zodra-ik-een-vriend-heb-vriendin

Ze duikt ineens op zodra het uit is met haar vriend. En als het even tegenzit is ze dus net zo snel weer weg als ze een nieuwe kerel aan haar haak geslagen heeft. Kenmerken: als jullie uitgaan is ze voortdurend op zoek en ze wil alleen met je afspreken om uit te gaan. Daarbij gaat een gesprek met haar altijd over mannen en relaties. Hecht dus niet te veel waarde aan de vriendschap met deze dame.

Heb jij weleens een ?foute? vriendin gehad en gedumpt?