Lifestyle / Reizen
Reizen

5 Google Maps-trucjes die je volgende vakantie makkelijker maken

Je hebt vrij genomen, een bestemming gekozen en een vlucht geboekt. Tijd voor een avontuurlijke trip op een onbekende plek! Hoe leuk het ook klinkt om zonder plan op pad te gaat, soms is het toch wel handig om een idee te hebben van welke plekken je wilt zien. Zo haal je het meeste uit je reis. En dat is waar Google Maps om de hoek komt kijken. Deze trucjes maken je volgende vakantie een stuk makkelijker:

Google maps trucjes

1. Sla je speurwerk op

Als je op Google Maps gaat zoeken naar leuke plekjes die je tijdens je trip wilt zien, kun je een optie gebruiken die het mogelijk maakt die plekken op de slaan voor later. Zo hoef je ter plekke niet opnieuw te zoeken naar die leuke winkel of dat restaurant dat je wilt bezoeken. Als je met de Google-app of Maps naar een locatie zoekt, zie je rechts bovenaan de kaart van die plek een ster staan. Als daar op klikt, sla je de locatie op en zie op de kaart van de stad die je bezoekt een ster verschijnen wanneer je de volgende keer aan het navigeren bent. Ze staan ook in een lijst met al jouw opgeslagen plekken. Daarvoor ga je naar het menu linksboven en klik je Your Places aan. Handig!

2. Kies het perfecte hotel

Als je van te voren alle locaties die je wilt zien hebt bewaard, kun je heel makkelijk checken op welke plekken in de stad je dan veel gaat zijn. Op basis daarvan kun je dan weer het hotel kiezen dat op de perfecte locatie zit. Dan weet je ook zeker dat je niet onnodig grote afstanden hoeft af te leggen naar de plekken die jij wilt zien.

3. Customize jouw trip

Een niet zo bekende feature op Google Maps is het maken van aangepaste kaarten. Je kunt verschillende icoontjes en kleurtjes gebruiken om verschillende plekken te markeren en er notities bij te plaatsen. Deze kaarten kun je dan weer delen met je eventuele reismaatje. Vooral als je een lange trip maakt, waar veel planning bij komt kijken is deze optie ontzettend handig. Heb je geen internet onderweg? In je aangepaste kaart kun je ook offline navigeren. Let op: op de iPhone moet je je aanmelden met een Google-account om adressen op te slaan en kaarten te downloaden voor offline gebruik.

4. Check de tijden van openbaar vervoer

Je kunt Google Maps ook gebruiken om te checken wanneer bussen, treinen en trams vertrekken en vanaf welke locaties ze gaan. Voer de plek waar je heen wilt in en klik op het icoontje voor openbaar vervoer.

5. Navigeer in grote gebouwen

Google Maps heeft sinds kort ook de plattegronden van veel stations, winkels, musea en andere gebouwen vastgelegd. Heel handig als je in een groot gebouw bent en geen tijd wilt verspillen aan ronddolen. Zoom in op een gebouw waarvoor een plattegrond beschikbaar is en kies rechtsonder op welke verdieping je wilt navigeren.

Lees ook: 7 tips voor een goedkope citytrip