Waarom iedereen een keer alleen zou moeten backpacken

Reizen door Sascha

Gewekt worden door de wind die door de bomen waait, kwetterende vogeltjes en een neervallende waterval. Die magische stilte die er hangt. Fantastisch! Stop die malariapillen maar in je tas, pak een vlucht en enjoy!

 
Of je nou 20 bent, of 50. In je eentje een verre reis maken met een backpack op je rug is always a good idea. Even tijd voor alleen jezelf. Weg uit de drukte van het dagelijkse leven, weg van de soms te hoge standaarden uit de maatschappij. Het is goed om die rust en die zelfstandigheid soms op te zoeken, en wel om de volgende zes redenen.


1. Geluk vinden in de kleine dingetjes

Door te backpacken in een primitief land, waar de mensen het veel minder goed hebben dan jij, ga je die kleine dingetjes meer waarderen. Het is soms juist weleens goed om te beseffen hoeveel mazzel wij hebben met het mogen en kunnen wonen in Nederland. Je zult vanzelf ontdekken dat de arme mensen in dat land met maar weinig nog steeds blij, vriendelijk en gelukkig zijn.
 
2. All by yourself
Je bent volledig op jezelf aangewezen als je in je eentje besluit te gaan backpacken. Dat klinkt eng en het zal in het begin ook echt wel even spannend zijn, maar geloof ons, het is de moeite waard. Als je samen met een vriend of vriendin gaat backpacken, zul je merken dat je vooral naar elkaar toetrekt en minder snel contact legt met anderen.


3. Zelfvertrouwen boost

Misschien klinkt het gek, maar echt. In je eentje backpacken zal je een enorme zelfvertrouwen boost geven. En dan hebben we het niet alleen over vertrouwen in jezelf. Ook het sociale vertrouwen zal alleen maar groeien. Jij kan in je eentje de hele wereld aan!
 
4. Back to basic
Geen ruimte in je backpack voor hippe jurkjes en shorts. Er is alleen maar ruimte voor de hoognodige dingen, dingen die je écht nodig hebt. Pas wanneer je gaat backpacken besef je je hoe heerlijk het is om weer helemaal back to basic te gaan. Dus sla de malariapillen, de uitklapbare tandenborstels en  de mini vliegenmeppers maar vast in. Meer past er niet in je tas.


5. Sociale vaardigheden boost

Je zult merken dat je zeker niet de enige bent die in zijn eentje aan het backpacken is. Sterker nog, bijna iedereen gaat alleen! Je komt onderweg superveel leuke mensen tegen waarmee je een paar dagen verder kunt reizen. Daarna ga je weer op eigen kracht verder, en ontmoet je weer andere mensen. Je ontmoet mensen die zelfs vrienden voor het leven worden.
 
6. Zo vrij als een vogel
Wakker worden door kwetterende vogeltjes of door het neervallen van de waterval die vlakbij jou stroomt. Klinkt als muziek in de oren, toch? Je huisje verlaten zonder de deur op slot te hoeven doen en lekker op je slippertjes wandelen naar het lokale supermarktje. Je bent zo vrij als een vogel en hoeft alleen maar dingen te doen waar jij gelukkig en blij van wordt.
 
Ben jij weleens in je eentje gaan backpacken?