Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen 

Reizen door Sarah

Als vrouw op reis is een avontuur. Niks is zo empowering als het gevoel dat je angsten overwint en de hele wereld aankan. Toch zijn er landen die uitblinken als het gaat om perfecte bestemmingen voor solo travelers, in het bijzonder vrouwen. Ga jij voor het eerst alleen reizen als vrouw of ben je benieuwd wat de meest vrouwvriendelijke reisbestemmingen zijn? Lees dan hier welke landen ideaal zijn om te bezoeken. 

Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen 

Lees ook: Dit wil je: verblijven in een Finse mökki met een open haard en sauna

Noorwegen

Het prachtige landschap van Noorwegen is ideaal als bestemming voor jou als je wil solo reizen. De natuur mag je namelijk niet missen, en doordat het land zo veilig is, heb je de kans om de prachtige natuur en schattige Noorse dorpjes en steden te verkennen. Daarbij staan de Noren erom bekend tolerant en vredelievend te zijn, en dit is altijd een fijn idee als je in je eentje op reis bent en een keer de weg moet vragen. 

Canada

Vriendelijke mensen, iedereen spreekt Engels (behalve als je in het Franstalige gedeelte bent) en de natuur is er prachtig. Alle redenen dus om als vrouw alleen af te reizen naar Canada. Het land is ongelofelijk groot en perfect als je echt een outdoor girl bent. Zo kun je roadtrippen, wandelen, kamperen en allerlei andere avontuurlijke activiteiten ondernemen. Maar ook als je liever steden wilt bezoeken, zit je goed. Canada heeft namelijk meerdere bruisende en moderne steden waar van alles te beleven valt, zoals Vancouver of Toronto. Een gezellige tijd gegarandeerd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Canada (@canada) op

Nieuw-Zeeland

Het is misschien wat verder weg, maar dat maakt het land niet minder aantrekkelijk. Nieuw-Zeeland heeft één van de mooiste landschappen ter wereld. Het eiland is goed te verkennen met de auto en openbaar veroer. Er zijn veel moderne voorzieningen en faciliteiten. Daarbij staat het land erom bekend veilig te zijn voor backpackers en toeristen, wat altijd een pré is als je solo gaat reizen. 

Zwitserland

Hier zou je je in je eentje haast niet kunnen vervelen. Het mooie landschap, de pittoreske dorpen en de luxe steden maken veel ruimte voor activiteiten. Zo kan je eindeloos wandelen, fietsen en zelfs bergbeklimmen (als dat je cup of tea is, tenminste). Ook de dorpen en steden in de valleien zijn als in een film. Perfect dus als je je Instagram-account wilt updaten met de meest prachtige plaatjes en selfies. 

IJsland

Met onwijs lage criminaliteit cijfers, is IJsland uitgeroepen tot het meest veilige en vredige land ter wereld. Het land is groot en barst van de natuurlijke bezienswaardigheden. De gletsjers, hete buitenbaden en watervallen sieren het landschap en maakt het een uniek land dat op je bucket-list moet staan. Zeker als alleenreizende vrouw, heb je geen excuus meer om het mooie IJsland niet te verkennen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

Japan

Japan staat bekend om haar vredelievende cultuur en dit zie je terug in het land. Daarbij is het openbaar vervoer als geen ander: extreem stipt en veel plekken in de steden zijn goed bereikbaar, ook later in de avond. Fijn dus als je alleen reist als vrouw. Ga bijvoorbeeld naar het bruisende Tokyo, waar je bijna niet uitgekeken kan raken. Of bezoek de tempels en parken met bloesembomen, buiten de stad. Een culturele ervaring die je nergens anders opdoet. 

Singapore

Een toeristvriendelijk land, modern, goed en snel openbaar vervoer en iedereen spreekt goed Engels. Ook hier zijn veel andere reizigers en backpackers, inclusief vrouwelijke solo travelers, dus ideaal om nieuwe vrienden te maken. Qua bezienswaardigheden is Singapore een utopie: torenhoge gebouwen, exotische tuinen, coole feesten en mooie stranden: Singapore has it all. Ook fijn: Singapore is één van de schoonste landen ter wereld, wat zeker niet verkeerd is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Singapore Explore 🇸🇬 (@singapore.explores) op

Lees ook: Citytrip? Deze Europese steden zijn het goedkoopst