Last minute op vakantie in Europa? Dit zijn de mooiste bestemmingen

Reizen door Jennifer

Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie, maar ben je toch wel toe aan wat rust? Ga lekker last minute op vakantie in Europa! Je kunt gezellig samen met een vriend of vriendin op vakantie, maar alleen kan ook heel leuk zijn. Wat je ook doet, je hoeft niet ver te reizen.

last minute europa

Last minute Italië

Italië is een slimme keuze voor de last minute vakantie, als je gewoon zin hebt in een korte stedentrip. In dat geval kan je het beste naar kunststeden als Rome, Venetië, Florence en Milaan. Dan heb je aan één stad genoeg. Heb je meer zin om te reizen naar plekken met een mooi strand? Kies dan voor Sicilië of de kust van Amalfi. Deze plekken zijn heel populair door de combinatie van cultuur, strand, zon én lekker Italiaans eten.

Last minute Portugal

Gek op bloemen? Kies dan voor een last minute vakantie naar Portugal. In Portugal heb je namelijk Madeira, wat ook wel bekend staat als het ‘bloemeneiland’. Voor mensen die graag wandelen of van de natuur genieten, is dit de place to be. Naast veel natuur heeft Madeira ook spectaculaire lavatunnels bij Sao Vicente. Wil je toch liever naar de kust? Ga dan naar de Algarve. Momenteel reizen de meeste mensen naar deze plek in Portugal. Niet alleen kan je daar struinen door mooie straatjes, maar ook op het strand liggen met uitzicht op gele rotsen en helderblauw water.

Last minute Spanje

Wil je toch liever last minute reizen naar Spanje? Geen slecht idee! Dit is een net zo populaire bestemming. Voor de strandliefhebber is Spanje de perfecte vakantie met alle Costa’s en de streek Marbella. Al heeft Spanje ook hele bijzondere binnensteden, zoals die van Bilboa. Drink bijvoorbeeld een wijntje op het oudste plein, Plaza Nueva. Of bekijk de reuzenspin Maman aan de rivierkant van het bekende Guggenheim museum. Niet geschikt voor mensen met spinnenfobie!

Last minute Griekenland

Wil je iets verder weg op last minute vakantie, maar nog steeds reizen binnen Europa? Griekenland is ook een populaire bestemming. Wil je niet naar de hoofdstad Athene? Kies dan voor Thessaloniki. Dit is na Athene de belangrijkste haven- en industriestad van Griekenland. Ook hier vind je bijzondere architectuur uit de geschiedenis. Je ziet ze al direct zodra je het centrum binnenwandelt. Naast een mooie binnenstad heeft Thessaloniki ook meerdere stranden. Al kunnen strandliefhebbers bijvoorbeeld ook naar Skopelos, tevens het eiland waar de Mamma Mia!-films zijn opgenomen.

Lees ook: Vakantie paklijst: wat neem je mee?