5 last-minute-activiteiten voor jou en je vriend

Vrije tijd door Fleur
Hoera: het is weekend en dat spendeer je samen met je liefje. Je wilt daarom iets leuks doen en wel nú. Maar eh, noem eens iets wat snel geregeld én leuk is? Voilà: 5 last-minute-activiteiten voor jou en je lover!

Best leuk hoor, naar de bios gaan als je weer eens wat quality time met je vriend hebt, maar er moeten toch ook andere dingen zijn die je zó kunt doen en een beetje vermakelijk zijn? Natuurlijk. Trek die snuggies maar uit; jullie gaan met de volgende activiteiten eens even flink met en van elkaar genieten!
 

Een party crashen
Nee, heel sociaal is het niet, maar als je geluk hebt, kunnen mensen er wel om lachen: een party crashen. Drink jezelf van tevoren wat moed in, dof je op en vertrek samen met le boyfriend naar de stad. Zie je het ergens binnen goed losgaan? Stort je in het feestgedruis! Als mensen vragen wie jullie zijn, antwoord je met een stalen gezicht dat je het achternichtje van de jarige bent, die uiteraard haar lover mee mocht nemen. Alleen is ook maar zo alleen, hè? Natuurlijk bied je gesprekspartners zo nu en dan een drankje aan (sociaal-zijn zit immers in de familie) en ook blijf je niet tot het einde hangen, want dan val je natuurlijk op. 
 
Waarom leuk? Het is spannend, omdat je een grote kans hebt dat je betrapt wordt. Wat dan weer niet uitmaakt, want hé, met hem is alles leuk. Daarnaast kun je je lekker opdoffen, en dat doet het altijd goed voor jullie relatie.
 
Een ‘wellness’-avondje houden
Geen zin om de deur uit te gaan, maar wel energiek genoeg om te verwennen én verwend te worden? Hou een wellnessavondje met je vriend. Trek je massageolie uit je kast, steek wat kaarsen aan, zorg voor een fles bubbels en you are ready to go. Onder een stomend hete douche zepen jullie elkaar vakkundig in, om elkaars schone huidje daarna volop te kneden in een romantisch verlichte slaapkamer. Uiteraard bepalen jullie zelf wat voor massage het wordt. Ouderwets elkaars rug masseren kan, maar een body-to-body-massage behoort ook tot de mogelijkheden…
 
Waarom leuk? ‘Wellness’ is een héél breed begrip. 
 
Picknicken in het donker
Met een mand vol voedsel en een zonnetje op je bol in het park zitten: leuk, maar dat ken je nu wel. En daarom ga je picknicken… in het donker. Dit doe je uiteraard in stijl: maak (samen) jullie favoriete hapjes, zorg voor een flesje wijn om met z’n tweeën lekker warm van te worden en ga richting het park, waar je met veel dekentjes en kaarsjes neerstrijkt. Vlij jullie tegen elkaar aan, stop zo nu en dan eens een aardbei met chocola in zijn mond en geniet van de wind, kwakende kikkers en sterren. 
 
Waarom leuk? Je kunt van een avondpicknick echt een feestje van jullie tweeën maken. Het is toch een stuk lekkerder romantisch lepelen als niemand jullie goed kan zien…
 

 
Een workshop doen
Goed, het is even heel iets anders dan samen een luie zondag houden, maar juist daarom kan het heel leuk zijn: een workshop doen. En die hoef je echt niet altijd ruim van tevoren te boeken. Google maar eens op 'last-minute-workshops' en er rolt een rits aan cursusjes uit die jullie prima met z'n tweeën kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kookworkshop, waarbij je jullie zelf in elkaar geflande diner bij kaarslicht opeet? Natuurlijk kun je het ook veel spannender maken. Zo kun je ook een middagje een sekscoach inhuren die jullie met plezier uitlegt hoe je meer uit jullie leven tussen de lakens haalt. Je hoeft je dan in ieder geval niet af te vragen wat je 's avonds gaat doen...

Waarom leuk? Meestal doe je workshops alleen of (jolig) met een groep vriendinnen. Daarom voelt het extra speciaal om dit met hem te doen.
 
Naar een onbekende stad gaan
Is er een stad die jullie beiden nog niet ontdekt hebben? Spring in de auto of trein en ga er een dagje heen. Lekker samen slenteren door nieuwe straatjes, lunchen in een ander stadspark dan jullie gewend zijn en schaamteloos verdwalen (waardoor je juist de mooiste plekjes ontdekt). Wil je echt goed uitpakken? Boek een leuk hotelletje met verwen- of dinerarrangement. 

Waarom leuk? Een dagje naar een andere omgeving gaan kan voelen als een minivakantie. En zoals je weet: vakanties kunnen heel verfrissend voor je relatie zijn.

Wat is jouw favoriete last-minute-activiteit?