Mamma Mia!-locaties spotten tijdens tour op het Griekse eiland Skopelos

Reizen door Jennifer

Helderblauw water en de wit met blauwe huisjes. De Mamma Mia!-films zijn razend populair en dat is waarschijnlijk mede door de prachtige filmlocatie. Zin om met je lover over het Griekse strand te dansen net als Sophie en Sky? Of beklim je liever de hoge rots zoals Donna? Dan moet je zeker eens de speciale Mamma Mia!-tour doen op het Griekse eiland Skopelos! Enne, na de tour hoef je je ook niet te vervelen op dit mooie eiland.

mamma mia tour skopelos eiland

Lees ook: Waarom IJsland op je bucketlist moet

Mamma Mia! tour

De speciale Mamma Mia!-tour is een echte must voor iedereen die fan is van deze film. Voor 45 euro kun je met een gids een Mamma Mia!-tour krijgen over het prachtige Griekse eiland Skopelos. Je krijgt gegarandeerd vlinders in je buik tijdens de zes uur durende tour langs diverse bekende locaties uit de Mamma Mia!-film. Zo begint de tour bij de St. John kapel. Deze kerk werd in de film gebruikt voor het huwelijk. Daarnaast kan je ook de 199 treden beklimmen naar de top van de rots om je inner Meryl Streep naar boven te halen. Zing ondertussen net als Donna lekker dramatisch mee met ‘The Winner Takes It All’.

Romantische scène

Na de St. John kapel en hoge rots ga je naar het Kastani-strand. Een locatie die je zeker zal herkennen van de vele strandscènes. Denk aan de romantische scène tussen Sophie en Sky. Wie heeft niet weg gezwijmeld bij ‘Lay All Your Love On Me’? Ook het Milia en Panormosstrand, in de buurt van Kastani, zijn de moeite waard. Een andere romantische filmlocatie die je bezoekt tijdens de tour is de Three Trees. Dit is de set waar ze ‘Honey Honey’ zongen. Dot, dot, dot…

Skopelos hotspots

Tijdens de speciale locatietour krijg je genoeg vrije tijd om bijvoorbeeld het pittoreske Skopelos stad (Chora) te ontdekken. Waarschijnlijk vallen de typisch wit met blauwe huisjes je als eerste op. Verdwaal lekker door de smalle steegjes, terwijl je niet probeert te struikelen op de vele trapjes. De stad kenmerkt zich door de vele kerken en schattige huisjes versierd met bloemen. Je voelt je hier gegarandeerd als een van de personages uit Mamma Mia!.

Panagitsa of Pyrgos

Houd je van een mooi uitzicht? Wandel dan verder naar de Panagitsa of Pyrgos kerk. Deze vind je vlakbij de haven van de stad. Wanneer je aankomt bij de kerk bovenaan de rots, heb je een prachtig uitzicht op de haven. Na al die intensieve wandelingen heb je vast honger gekregen. Breng een bezoekje brengen aan een van de vele Griekse Taverna’s (eethuisjes). Ga bijvoorbeeld naar het romantische Stafilos, vooral bekend om z’n vis, maar er zijn ook zeker vegetarische opties. Eindig tot slot in stijl langs het water bij de hippe bar Molos voor je favoriete cocktail. Mamma Mia! Here I go (again)!

Lees ook: Op zoek naar avontuur en romantiek? Beieren, Duitsland is de place to be