Here we go again! De geruchten zijn waar: derde Mamma Mia!-film is in aantocht

Media door Jennifer

De filmreeks Mamma Mia! is een grote favoriet bij velen. De feelgoodfilms zijn heerlijk om bij weg te zwijmelen en je gedachten op nul te zetten. Stiekem verlangt iedereen, inclusief de cast, dan ook naar een vervolgfilm. En inmiddels lijkt een derde film van Mamma Mia! inderdaad op de planning. Wát? Dat heeft de Britse komiek Alan Carr bevestigd aan radiozender Capital FM.

Derde film van Mamma Mia!

Na de originele Mamma Mia!-film duurde het precies tien jaar, voordat de tweede film Mamma Mia! Here We Go Again in de bioscopen kwam. En blijkbaar heeft de vervolgfilm niet alleen voor een hype gezorgd bij de fans van Mamma Mia!. Na de film kregen ook diverse acteurs uit de film zin in nog meer films. Dat gaven acteurs Amanda Seyfried (Sophie), Meryl Streep (Donna), Pierce Brosnan (Sam) en Stellan Skarsgård (Bill) destijds aan in een interview met Vogue. Amanda gaf zelfs aan, dat ze een eventuele derde film gratis zou doen. Zo graag wil ze het! "Niemand zegt nee," zei ze in het interview. "Maar niet iedereen zegt ook ja. Waarschijnlijk kunnen ze ons niet betalen."

Nou, blijkbaar heeft producent Universal toch wel genoeg geld. Inmiddels is namelijk bevestigd aan radiozender Capital FM, dat een derde Mamma Mia!-film echt op de planning staat. Wát? Het was de Britse komiek Alan Carr, die de geruchten heeft bevestigd bij de ochtendshow Capital Breakfast. "Ik heb een primeur voor jullie," zegt hij. "Judy Craymer, de producent, heeft gezegd dat ik in Mamma Mia! 3 ga spelen." OMG!

Rol voor Alan Carr

Het is niet gek, dat Alan nu met het grote nieuws naar buiten is gekomen. Alan is momenteel namelijk jurylid in de tv-show Mamma Mia! I Have a Dream. Hierin zijn ze op zoek naar nieuwe castleden voor de Mamma Mia!-musical op West End in Londen. De producenten van het radioprogramma bij Capital FM waren natuurlijk wel even in shock. "Dus... in de film?" vraagt een presentator zich af, waarop Alan enthousiast reageert: "De film, ja. Ik ga naar Hollywood, baby!"

Laatste film?

De kans is wel groot, dat de derde film van Mamma Mia! de laatste wordt. Zo gaf Judy in het interview met Vogue aan, "dat ze de personages op een bepaalde manier moeten afsluiten". Gelukkig zullen we nog even moeten wachten op de nieuwe film. Al is het waarschijnlijk niet meer dan tien jaar. Het lijkt in ieder geval vrijwel zeker dat we de hoofdpersonages uit Mamma Mia! Here We Go Again gaan terugzien. Denk aan Lily James (jonge Donna), Jeremy Irvine (jonge Sam), maar vast ook wel Amanda en Pierce. Gimme, Gimme, Gimme!

Lees ook: Mamma Mia! The Party komt naar Nederland (en hier wil je bij zijn)