Wat zijn speciale aandachtspunten voor vrouwen bij het afsluiten van een reisverzekering?

Reizen door Djamila

De meesten van ons vinden het fijn om op reis te gaan en er even lekker uit te zijn. Dat moet een onbezorgde tijd kunnen zijn, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er je slecht voorbereid moet vertrekken en dat er onderweg niets kan gebeuren. Het kan nooit kwaad om een goede reisverzekering af te sluiten voor je reis. Maar zijn er als vrouw nog speciale zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering zoals bijvoorbeeld de Allianz Direct reisverzekering? We bespreken het in dit artikel.

Verzeker waardevolle spullen

De meeste reizigers nemen wel waardevolle spullen mee op reis in de vorm van elektronica, zoals smartphones, laptops, tablets en camera’s. Als vrouw neem je echter mogelijk ook sieraden mee, en ook die kunnen natuurlijk gestolen worden, of beschadigd of verloren raken op reis. Het is belangrijk om te controleren wat de reisverzekering in kwestie in deze precies dekt, want je wilt natuurlijk wel voldoende gedekt zijn. Sommige reisverzekeringen bieden speciale dekking voor kostbare bezittingen, zowel voor diefstal als schade.

Medische dekking voor zwangerschap

Ben je zwanger wanneer je op reis gaat, of ben je wellicht zelfs van plan om zwanger te worden tijdens je reis (bijvoorbeeld omdat het je huwelijksreis is)? Dan is het belangrijk om te controleren of je reisverzekering medische dekking biedt voor zorg gerelateerd aan zwangerschap. Daar kan je namelijk niet zomaar blind van uitgaan. Let goed op eventuele uitsluitingen met betrekking tot zwangerschap en bevalling en zoek een verzekering met de meest passende dekking voor jou.

Afbeelding met buitenshuis, hemel, gebouw, kledingAutomatisch gegenereerde beschrijving

Anticonceptie en noodanticonceptie

Als je met je partner reist, maar ook wanneer dat niet het geval is, bestaat er zeker de kans dat je anticonceptie meeneemt op reis. Helaas bestaat er het risico dat je deze kwijtraakt, of zelfs dat het gestolen wordt. Op dat moment wil je niet alleen dat de kosten daarvan vergoed worden, maar ook die voor het verkrijgen van noodanticonceptie. Controleer daarom of je reisverzekering dekking biedt voor verlies of diefstal van anticonceptiemiddelen en het vergoeden van noodanticonceptie.

Persoonlijke veiligheid

Helaas is het nog steeds zo dat je als vrouw minder veilig bent dan als man. Zeker wanneer je solo reist, is het daarom van belang dat je ook kijkt wat je eenmalige of doorlopende reisverzekering voor je kan doen wanneer je persoonlijke veiligheid in het geding is. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden dekking voor persoonlijke aansprakelijkheid, maar controleer of deze dekking specifieke situaties dekt waarin alleenreizende vrouwen mogelijk kwetsbaar kunnen zijn voor ongewenste intimiteiten, geweld of diefstal. Zorg ervoor dat je voldoende dekking hebt om eventuele kosten te dekken die hieruit voortvloeien.

Over sommige zaken wil je eigenlijk liever niet nadenken, maar toch is het belangrijk dat je even door die zure appel heen bijt om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat. In een vreemd land, ver weg van familie en vrienden, is het immers niet fijn om in een vervelende situatie terecht te komen, zeker niet als je geen verzekering hebt om je te steunen. Investeer dus in een reisverzekering en neem de tijd en moeite om de meest passende voor jou en je reis uit te zoeken en af te sluiten.