Goedkoop vliegticket boeken? Met deze tips bespaar je het meeste geld

Reizen door Roos

Yes, je gaat op vakantie! De bestemming is inmiddels gekozen en nu is het de uitdaging om zo goedkoop mogelijk vliegtickets te scoren - doorgaans een stressvolle en tijdrovende taak. En omdat wij vinden dat vakantie louter leuk moet zijn hebben we vier tips voor je om zo goedkoop mogelijk je ticket te boeken.

Beeld: iStock

Expedia en ARC sloegen de handen ineen en onderzochten de goedkoopste manier om je vliegticket te boeken. Uit de resultaten volgden deze vier eenvoudige tips om superslim je ticket te boeken.

1. Boek 90 dagen van tevoren

Het onderzoek maakt direct korte metten met het lastminute fabeltje. Veel mensen denken nog steeds dat je het beste zo lang mogelijk kunt wachten met het boeken van je ticket. Fout! De beste periode om je vliegticket te boeken is 90 dagen voor vertrek. Vanaf 29 dagen voor vertrek schieten de prijzen omhoog. 

2. Boek op zondag

Sunday funday! En nu al helemaal. Want uit het onderzoek blijkt dat de beste dag om je vliegticket te boeken op zondag is. Zowel economy als premiumvluchten schijnen er op dat moment voor de laagste prijs uit te gaan. Vermijd de vrijdag, want dan zijn tickets het duurst.

3. Vertrek op vrijdag

Ongeacht je bestemming, zorg dat je vertrekdag een vrijdag is. Dan is je vliegticket namelijk het goedkoopst. Zondag is daarentegen weer het duurst.

4. Boek je vakantie in mei

Het beste moment om achter je computer te kruipen om een ticket naar je droombestemming te boeken is in mei. In die maand komen simpelweg de beste deals voorbij. Het maakt daarbij niet uit wanneer de reis zelf plaats zal vinden. De slechtste maand om een ticket te boeken is juli. 

Lees ook: Met deze lifehack ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband

Beeld: Giphy