Alleen op reis? Niet zonder deze gouden tips!

Reizen door Chiara
Niemand lijkt het er mee eens te zijn, want het is 'oh zo gevaarlijk'. Het is niet zo dat je zielsalleen door een ver land gaat zwerven! Nee, je gaat de wereld ontdekken op spannende manier. Je gaat dit keer namelijk alleen op reis! 
 
Je kunt niet wachten om in je eentje te genieten van al het moois wat jouw vakantiebestemming te bieden heeft. Alleen reizen zal jouw ervaring een stuk intenser maken. Je staat er helemaal alleen voor, dus bepaald ook waar en wanneer je eet, slaapt of een activiteit wilt ondernemen. Je hoeft met niemand rekening te houden tijdens deze ultieme vrije tocht. Natuurlijk leer je genoeg mensen kennen, die ook op reis zijn bijvoorbeeld. Maar wie je echt leert kennen tijdens deze excursie ben jijzelf. Je stapt helemaal uit je comfort zone, bent op jezelf aangewezen, leert je grenzen beter kennen en verlegd sommigen zelfs! Jouw kijk op de wereld zal na deze ervaring heel anders zijn! Maar ondanks het feit dat jouw trektocht erg spontaan wordt, is het toch belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Daarom hebben wij wat gouden reistips voor einzelgängers op een rijtje gezet; 
 

… Zorg dat je voor de eerste paar dagen sowieso een accommodatie geregeld hebt. Vanaf hier kun jij je het beste oriënteren voor je doorreist. Ook gun jij jezelf op deze manier wat tijd om te acclimatiseren. 
 
… Maak van te voren een bucketlist met activiteiten die je gedaan wilt hebben en plekken die jij gezien moet hebben. 
 
… Hostels, Bed & Breakfasts en kleine pensions zijn de beste plekken om locals en individuele soortgenootjes te ontmoeten. 
 
… Blijf bereikbaar, zorg dat je telefoon goed opgeladen is en jij een lokale simkaart hebt. Als er iets gebeurt (klop dit eventjes af!) dan kan jij in ieder geval alarm slaan. Google Maps is altijd handig en sowieso is het een must om af en toe contact te hebben met het thuisfront! En jouw vakantiekliekjes wil je natuurlijk wel delen op Insta! 
 
… Tinder doet het ook in het buitenland, wie weet wat voor leuke contacten je tegenkomt naast de reizigers in de trein, de cafeetjes en het strand.  
 
… Als je 's nachts uitgaat, laat dan je naam en telefoonnummer achter op je kamer en een tijd waarop je ongeveer terug bent. Spreek je met iemand af? Schrijf diegene zijn naam dan ook op het blaadje! You never know… 
 
… Blijf scherp en drink niet te veel, er zijn altijd freaks die hier maar al te graag misbruik van maken. 
 
… Zorg dat je geld hebt voor noodgevallen en bewaar dit op een andere plek dan waar jij je dagelijkse geld bewaard. Gebruik sowieso pinautomaten om je geld op te nemen en neem nooit een groot bedrag op. Een prepaid creditcard is helemaal goud op reis! 
 
… Check af en toe of jij je belangrijkste spullen nog bij elkaar hebt en bewaar deze op een veilige plek.
 
… Wees sociaal, maar vertrouw niemand. Blijf op je hoede en ga nooit zomaar met iemand mee! Vertrouw op je intuïtie en je gezonde verstand. 

 

 

… Zorg dat jij al je reisdocumenten op je telefoon hebt staan en een kopietje van deze papieren in je koffer hebt liggen. Just in case!
 
...Neem liever te weinig dan te veel bagage mee, alles wat je vergeet kun je daar ook kopen. Hakken zijn overbodig, maar een camera is natuurlijk onmisbaar! 
 
Enjoy to the fullest! 
 
Het is altijd handig om van te voren het internet af te surfen voor meer tips. Ook is het leuk om ervaringen van voorgangers te lezen. De beste tips krijg je namelijk van mensen die zelf hebben ervaren hoe het is om alleen te reizen. You can never be prepared enough! 
 
Zou jij in je eentje de wereld rondreizen?