Originele overnachtingen in eigen land

Reizen door Kristie
Waarom gaan we met z'n allen massaal naar het buitenland op vakantie? In ons eigen land zijn er juist genoeg originele slaapplaatsen te vinden. Voor een romantisch uitje met zijn tweeën, of natuurlijk een weekendje weg met de kiddo’s.

Kijk mee en raak geïnspireerd door de originele plekjes die Nederland kent.


In deze hobbitwoning lijkt het wel of je rondloopt op de set van Lord of the Rings. Je kunt de films herbeleven door een nachtje in deze hobbitwoning te verblijven. Door de sfeervolle, knusse inrichting en het dak van gras voelt het heel realistisch. De woning staat op een camping in Castricum en is omgeven door natuur. Er is plaats voor twee volwassenen en twee kinderen. En die laatste zullen zich hier wel vermaken…


Op een onbewoond eiheiheiland… Daar willen we allemaal wel zitten. Middenin de natuur en even geen appjes, belletjes of mailtjes. Oké, het is misschien niet echt onbewoond, maar op Eiland de Kluut in het Veluwemeer kun je wél in een tipi slapen. Rust en ruimte, dat is alles wat je hier hebt en nodig hebt. 


Dit is misschien niet geschikt voor mensen met hoogtevrees... Maar je kunt ook slapen in de vuurtoren van Harlingen. De vuurtoren bestaat uit een badkamer, een woongedeelte en je kunt natuurlijk ook helemaal omhoog om bijvoorbeeld van het uitzicht te genieten of te dineren. Je kunt ook op een havenkraan of reddingsboot slapen, klik hier voor meer informatie.


Altijd al eens willen vliegen maar nog niet de moed verzameld? Probeer dan eerst een nachtje uit in deze vliegtuigsuite in Teuge. Je kunt er met z'n tweeën in en de suite is voorzien van een bubbelbad, airco, Wifi en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt voor een comfortabele nacht dus. Jammer dat alle vliegtuigen er niet zo uitzien. 


De echte survivor kan slapen in een boomhut! Extra spannend: het huisje 'hangt' echt aan de stam van de boom (zonder verdere ondersteuning). Hierdoor is het huisje klein, maar fijn. Deze unieke ervaring kun je beleven in Lelystad of Almere. 

Zou jij op zo'n plek willen overnachten?