Waarom IJsland op je bucketlist moet

Reizen door Redactie Ze.nl

IJsland misschien wel het mooiste land van Europa. Vooral als je van ongerepte natuur houdt. Je kunt er het Noorderlicht zien, uren hiken in de bergen, ontspannen in de hete bronnen... Genoeg te doen, dus! Je moet een beetje tegen koud kunnen, maar dan bezoek je wel een onwijs gaaf land. 

ijsland

Lees ook: 38 originele ideeën voor je bucketlist

1. Je komt er helemaal tot rust. Er is geen stress. Niemand houdt zich bezig met de nieuwste TikTok-trends of stressvolle banen. Je hoeft alleen maar voor jezelf en eventueel voor anderen te zorgen. Totale kalmte!

2. IJslanders zijn geweldig. Ze zijn aardig, hebben heel veel humor en zijn erg relaxt. Zie het bovenste puntje.

3. Ze geloven er in elfjes en dwergen. Hoe leuk is het om in een land te zijn waar de bevolking daadwerkelijk in sprookjes gelooft? Wist je bijvoorbeeld dat de elfen uit Lord of The Rings geïnspireerd zijn op de elfenverhalen uit IJsland?

4. De natuur is fantastisch. Je kunt 360 graden om je heen kijken en alleen maar natuur zien. Bergtoppen met sneeuw in de verte, een vulkaan op rechts, een geiser op links en kilometers vlakte, met hier en daar een lavaveld of waterval.

5. Voor het nachtleven ga je niet naar IJsland, maar je kunt wel heel sfeervol een drankje doen. Bijvoorbeeld met uitzicht over het Noorderlicht. Er zijn pubs waarbij je in badkleding in een natuurlijke bron van warm water kan chillen. En als je je arm omhoog steekt, komt er een ober langs met een biertje. Het leven kan zo mooi zijn.

6. Over het Noorderlicht gesproken... HET NOORDERLICHT! De kans dat je het Noorderlicht in de winter ziet in IJsland is best groot. En het is magisch mooi om mee te maken. Dit móet op je bucketlist!

7. Over het algemeen is het vrij fris in IJsland. Het is zeker geen land voor koukleumpjes. Het is heel belangrijk dat je warme, isolerende kleding draagt.

8. Wist je dat je in IJsland ook nog eens heel lekker kunt eten en drinken? Ze zijn ontzettend goed in het klaarmaken van super mals lamsvlees en de lokale brandewijn is ook echt een aanrader. Skál (proost)!

9. Je bent even helemaal in een andere wereld. En dat op maar 3 uur vliegen vanaf Amsterdam!

10. Het is er op sommige plekken 365 dagen per jaar kerst. In het noorden van IJsland heb je een dorpje waar je het hele jaar kerst kunt vieren in vol ornaat. Mét de broer van de kerstman. LEUK!

11. Maar ook om te shoppen zit je in IJsland goed. Hoofdstad Reykjavik is een hartstikke hippe stad. De ene na de andere hippe woonwinkel met Scandinavisch design kom je hier tegen.