Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

30 originele ideeën voor je bucketlist

Van een rots naar beneden denderen niet jouw ding? En word je ook niet wild van zwemmen met haaien? Je bucketlist hoeft helemaal niet zo spectaculair te zijn, maar als je niets hebt om af te strepen, hebben wij nog wel wat ideetjes.
 
Wie het kleine niet eert, hoeft ook niet uit een vliegtuig te springen met gevaar voor eigen leven. Een bucketlist is zo speciaal als je ‘m zelf maakt en dat zit hem vooral in die leuke, kleine en originele dingen die je eigenlijk heel makkelijk kan uitvoeren. Daar word je pas gelukkig van!
 
Open Google Maps, ga naar de landkaart van Nederland en bezoek de plaats waar je als eerste met je muis overheen beweegt.
 
Zet een prachtige oosterse hennatattoo. Gewoon, omdat het kan en zo mooi is.
 
Verblijf een nacht met vriendlief in de keizerlijke suite in een duur hotel.

 
Zorg dat je in de krant komt. Met een foto, tweet of omdat je een kanariepiet van de verdrinkingsdood hebt gered.
 
Leer paardrijden en maak een tocht over het strand. Ultiem!
 
Ga op een roadtrip met een stel avontuurlijke vriendinnen. Trek door de Benelux in een geleend bakkie of verken een paar weken een heel land zoals Noorwegen of Italië.
 
Leer een vak. Koop een cursus handlezen, massages geven of een boek waarmee je de eerste stap zet naar eigen ondernemer zijn.
 
Ontmoet een beroemd iemand, ga ermee op de foto en vraag gewoon wél om die handtekening.
 
Cliché, maar dat is het niet voor niets: ga skinny dippen! Spring poedeltjenaakt in de zee of gooi al je kleren uit in een afgelegen meer. Be-vrij-dend!
 
Bezoek een wijnproeverij en probeer daarna alle soorten wijn in je supermarkt uit. Maar natuurlijk niet allemaal tegelijk hè?
 
Loop een marathon of doe mee met een salsawedstrijd. De voldoening na weken of maanden oefenen is zó groot, kan geen bungeejumpavontuur tegenop.
 
Ga naar Disneyland Parijs. Het liefst buiten de vakantie (lees: goedkoper) en met je allerbeste vriendin. Is toch om te gieren als je ein-de-lijk prinses Assepoester ontmoet?
 
Maak een fotoboek van je allermooiste vakantie, lieve vriendinnenkiekjes of hele oude foto’s van toen je nog selfies maakte met je flits cameraatje. Leuk voor later.

 
Koop daarna gelijk een Polaroid-camera (tweedehands of bij HEMA) en maak elke dag, elke week of elke maand een bijzondere of juist hele spontane foto.
 
Leer een nieuwe taal. Spaans is altijd handig, net zoals Engels (voor de Dunglish-dames onder ons) of leer juist een zwoele taal zoals Frans of Italiaans.
 
Koop een Museumkaart en trek er op uit naar de gekste musea. Het Sexmuseum in Amsterdam, het openluchtmuseum in Arnhem of leuke modetentoonstellingen: allemaal 'gratis'!
 
Zoen tenminste één keer vol passie in de regen.
 
Leer breien. Rustgevend en je kan eindelijk die enorm lange sjaal maken waarin je zo lekker kan wegduiken.
 
Bezoek elke maand een hoofdstad. Dat is er dus één per maand, red je makkelijk. Probeer de plaatselijke lekkernij uit (Bosche bollen anyone?) en bezoek alle hotspots.
 
Ga naar het allervetste festival wat je kunt bedenken. Oké, dan kost het even geld, maar nu kun je alvast sparen. Ga naar Burning Man in Amerika, Coachella of blijf lekker dichtbij huis en ga naar Tomorrowland in België.
 
Schrijf een anonieme brief naar een willekeurig adres. Misschien schrijft ‘ie wel terug? Houd je er een leuke penvriend/vriendin aan over.
 
Leer iets waanzinnig lekkers te koken of te bakken. Heb je voor altijd een recept waarmee je indruk maakt.
 
Speel figurant in GTST of een film. Dat is toch hilarisch om een keer mee te maken en op je cv te zetten?
  

 
Huur dit jaar een limo voor je verjaardag, nodig je vriendinnen uit en drink champagne terwijl je wordt rondgereden in de straat. #polderglamour

Bezoek een belangrijke plek in een wereldstad. De Eiffeltoren, de Berlijnse Muur of de Big Ben.
 
Ga op een minicruise. Stap op de boot naar Newcastle in Engeland om daar lekker te shoppen of pak het groter aan en trek langs de mooiste eilanden in een tropisch gebied.
 
Kom an, we willen het stiekem allemaal: ga trouwjurken passen met je vriendinnen. In de ene winkel ben jij de bruid, in de ander speel je voor bruidsmeisje. Even lekker in de watten worden gelegd én alvast inspiratie opdoen!
 
Maak een lange treinreis naar een verre bestemming. Zwitserland, Hongarije of Rusland. Ga alleen en ontmoet allemaal bijzondere mensen of sleur je vriend mee op avontuur.
 
Niet de allerleukste plek, maar wel iets wat je móet hebben gezien: een concentratiekamp. Een hele indrukwekkende plek, wat helaas toch echt bij de Nederlandse geschiedenis hoort.
 
Win een hele vette winactie, zoals een reis naar een zonnige bestemming, kaartjes voor het concert waar je van droomt of dure gadgets zoals een laptop of telefoon die je normaal nooit voor jezelf zou kopen. Het duurt misschien even, maar de aanhouder 'wint'. 

Heb jij nog iets bijzonders op jouw bucketlist staan?