10 soorten seks voor je bucketlist

Liefde door Laura

Wat maakt een vrijpartij memorabel? Vaak heeft het alles te maken met wat er zich afspeelt vóórdat je met elkaar het bed in duikt. Bijvoorbeeld een verjaardag, vakantie of juist een break-up... Welke seksmomenten een must zijn, lees je hier.

Lees ook: De BDSM-handleiding voor beginners

1. Goedmaakseks

Het liefst maak je natuurlijk geen ruzie. Als het dan toch raak is, kun je je in ieder geval verheugen op één ding: de goedmaakseks. Zijn jullie niet zo goed met woorden, dan is body language de uitkomst.

2. Break-upseks

Een relatie verbreken is helemaal shit, maar als het tussen de lakens fantastisch was dan duik je er graag nog een laatste keer bovenop. Doe extra je best, je hebt niks meer te verliezen.

3. Die-zie-je-nooit-meer-terugseks

Wanneer je elkaar nooit meer ziet, hoef je je ook nergens voor te schamen. Hoe fijn is dat. Je kunt je helemaal uitleven op een persoon. Alle onzekerheid, schaamte en twijfel - die meestal gepaard gaan met een eerste keer - zijn niet nodig. 

4. Vakantieseks

Feit: seks is beter als je nieuwe dingen uitprobeert. Een vakantie zit natuurlijk vól met nieuwe ervaringen. Nieuwe locatie, geuren, kleren, eten, mensen, et cetera. Niet te vergeten, een onverwoestbaar goed humeur. Daar ga je vanzelf nieuwe moves van uitproberen.

5. Hotelseks

Vakantieseks is goed, hotelseks is beter. Uit onderzoek blijkt dat stellen meer zin hebben als je verblijven in een hotelkamer. Die schone, witte lakens vrágen er gewoon om om ‘vies’ te worden. Bovendien hoef je zelf weinig uit te voeren: geen was, koken, boodschappen, opruimen. En dan houd je energie over voor andere dingen…

6. Net-als-de-eerste-keer-seks

Je bent zo verliefd als een 16-jarige tiener, je lachspieren doen al weken pijn van het glimlachen en dan: de Eerste Keer. Ook al heb je het al duizenden keer gedaan, met een nieuwe persoon voelt elke aanraking weer als nieuw.

7. Buitenseks

De spanning dat je betrapt kan worden, geeft juist die kick. Als vrouw heb je bij buitenseks vaak geen tijd om aan te trekken te komen. Tenzij je het echt in the middle of nowhere doet en je lang de tijd hebt. Wel heb je weer een gaaf verhaal voor cocktailavond. 

8. Verjaardagseks

Yes! De uitverkoren dag dat jij de zeester mag uitvoeren met 0,0% schuldgevoel. Geen zin om bovenop te gaan? Maakt niet uit, je bent jarig. Geen energie om hem of haar oraal te verwennen? Geeft niks, jij bent jarig. Hiep-hiep!

9. Optioneel: Laten-we-een-baby-maken-seks

Ook wel bekend als het meest intieme wat je met elkaar kan doen. Dit geldt trouwens voor de eerste paar keren. Zwanger raken, is niet voor elke vrouw vanzelfsprekend. Zo kan het zijn dat de 30e keer pas scheepsrecht is. Routinematige ‘baby maken-seks’ is namelijk weer héél saai en klinisch.

10. Optioneel: Trouwnachtseks

Je bent nog helemaal high van de wedding bliss, dus het ‘consumeren van het huwelijk’ zal sowieso magisch zijn. De eerste keer als Mr. And Mrs. (vul maar in) zal je voor altijd bijblijven. Wedden dat jullie allebei extra je best doen?

Lees ook: extreme seksuele fetisjes