Heb jij last van orgasme-angst?

Liefde door Laura

Iedereen is wel ergens bang voor. Spinnen, clowns of je schoonmoeder... maar orgasmes? Nee, hoor. Kom maar door met de happy endings. Toch bestaat het echt. En die angst kan nogal killing zijn voor je seksleven.

Lees ook: Wat doe je met een man die egoïstisch is in bed?

Faalangst

Als het op seks aankomt, is er altijd wel een druk om te presteren. Voor een man, maar ook voor een vrouw. Dat heet Female Performance Anxiety. "FPA komt van dezelfde plek als bij mannen: de angst om niet goed genoeg te zijn", legt Jim Pfaus, professor psychologie aan een Canadese universiteit, uit. 

Onzekerheid

'Zie ik er naakt wel goed uit?', 'Ruikt en smaakt het wel oké daarbeneden?' en 'Doe ik het wel goed?' zijn veel voorkomende vragen die vrouwen zichzelf stellen. Die onzekerheid kan een probleem worden, want die stress is niet bepaald bevorderend voor je hoogtepunt. "Als je angstig bent, ben je oorlog aan het voeren tegen de mogelijkheid om genot te ervaren", legt seksuoloog Patti Britton uit. "Sommige vrouwen krijgen angst om daadwerkelijk klaar te komen. Ze maken zich zorgen dat ze er stom uit zullen zien en kunnen niet loslaten."

O JA... o nee

Misschien herken je het zelf ook wel. Hoe graag je ook naar dat hoogtepunt wil, het gáát gewoon niet. Dat komt blijkbaar omdat je hersenen in een vecht of vlucht-modus gaan. Ze concenteren zich op het wegwerken wat er aan je knaagt.

Dus duw negatieve gedachtes weg en just let it gooo.

Lees ook: Nog nooit klaargekomen, met deze tips kom je er wel