Goed nieuws: IKEA verkoopt binnenkort de 'plantdog'

Eten door Rochèll

IKEA staat natuurlijk bekend om de heerlijke Zweedse gehaktballetjes. En niet te vergeten: de hotdogs. Inmiddels is het al een tijd geleden dat de winkelketen plantaardige gehaktballetjes en vega hotdogs introduceerde. En we hebben goed nieuws: IKEA verkoopt binnenkort ook de 'plantdog': een plantaardige variant van de hotdog.

IKEA: plantdog

Nadat je uren door de winkel hebt gestruind, voelt het toch altijd als een feestje wanneer je bij de uitgang komt. En daar trakteer je jezelf dan natuurlijk op een van de lekkernijen. Ga je voor de gehaktballetjes of de hotdog? Of misschien toch het ijsje? De keuze is reuze. En  nu kun je dus ook nog kiezen voor de nieuwste snack: de plantdog!

Lees ook: dit roze toiletpapier van IKEA gaat viral op TikTok

Wat zit er in de plantdog van IKEA?

Binnenkort kunnen we dus ook de plantdog bestellen. Maar wat zit er precies in? De plantdog is gemaakt van rijsteiwit, wortel, ui en zoete aardappel en bevat geen toegevoegde suikers. Als we IKEA mogen geloven, heeft de plantdog dezelfde rokerige smaak en bite als de variant met kip. De plantdog is vanaf 10 juli verkrijgbaar. En, ga jij 'm proberen tijdens je volgende bezoek?