Dit wil je: verblijven in een Finse mökki met een open haard en sauna

Reizen door Daniëlle

Compleet tot rust komen en genieten van de mooie natuur in Finland: klinkt als de perfecte vakantie, toch? Het is nog fijner in een knusse en gezellige mökki in Finland met een sauna en open haard. Deze knusse vakantiehuisjes zijn de perfecte getaway na een stressvolle tijd, en wij vertellen je waarom.

Lees ook: Deze zwarte enkellaarsjes passen bij elke outfit

Winter in Finland

In de winter is een groot deel van Finland bedekt met een dikke laag sneeuw, wat het extra gezellig maakt om lekker voor de open haard te zitten met je familie of vrienden. In het koude winterseizoen gaan de Finnen vaak op pad met de husky’s, een hele dag ijsvissen of skiën. Daarnaast is in de winterperiode ook het prachtige Noorderlicht te zien in het Finse Lapland. Dit is meestal te zien in de periode van augustus tot mei. Na deze actieve tochtjes in de kou keren de Finnen weer terug naar hun mökki en duiken ze de sauna in of zitten ze gezellig voor de openhaard om op te warmen. Ideaal, niet?

Lapland

Om net als de Finnen ultiem te genieten van het koude seizoen en lekker op te warmen in je perfecte vakantiehuisje, kun je een mökki huren voor een eerlijke prijs. Finse eigenaren van de mökki’s spenderen er natuurlijk niet elk jaar of elke dag, dus verhuren het vakantiehuisje met liefde, zodat jij ook kan genieten van een heerlijke vakantie in Fins Lapland. De sfeervolle vakantiehuisjes die worden aangeboden zijn speciaal geselecteerd zodat ze voldoen aan alle eisen voor een rustgevende vakantie. Wil je zelf een keer naar Lapland reizen en verblijven in een sfeervolle en authentieke mökki? Bekijk dan deze site voor de tarieven en meer informatie.

Lees ook: 6 redenen om dit najaar nog naar Slovenië te gaan