6 redenen om dit najaar nog naar Slovenië te gaan

Reizen door Daniëlle

Zit je er aan te denken om last minute nog snel een mini-vakantie te boeken voor dit najaar? Denk dan eens aan Slovenië, dit is namelijk een echte aanrader. Je zou het misschien niet verwachten, maar naast een bruisende hoofdstad, heerlijke wijn en grotten, zijn er genoeg redenen om dit land in Midden-Europa een keertje te bezoeken. Ben je nog niet overtuigd? Misschien halen deze 6 redenen je over om eens een bezoekje aan Slovenië te brengen dit najaar.

Lees ook: 18 items die je badkamer een snelle make-over geven

Ljubljana

Ljub- wat? Het is lastig uit te spreken, maar spijt zul je niet krijgen nadat je de bruisende hoofdstad van Slovenië hebt bezocht. Ljubljana is een van de kleinste hoofdsteden van Europa, maar daardoor niet minder mooi. Je kunt er terecht voor een stedentrip, een middagje shoppen, struinen over de boulevards, een leuk festival en een lunch op het terras. Daarnaast is de stad gevuld met groene parkjes en kleine stukjes bos. Reden genoeg om de hoofdstad een keer te bezoeken, niet?

Heerlijke wijn

Je rijdt met je partner of vrienden door de heuvels en je kijkt je ogen uit naar de prachtige, oude wijngaarden. Zie je het al voor je? Wij wel, in ieder geval. Sloveense wijn is namelijk één van de redenen om dit landje te bezoeken. De wijngaarden in Slovenië behoren tot de beste van de wereld, een goede reden dus om het eens met je eigen ogen te bekijken. Je kunt de wijngaarden bezoeken bij wijnboeren en wijnhuizen die veel te vinden zijn in Slovenië.

Lekker eten

Bij een heerlijk glaasje wijn hoort natuurlijk ook een lekker diner. In Slovenië hebben ze het dus goed voor elkaar, want ze hebben goede wijn én goed eten. Win-win, zeggen wij. In de Sloveense keuken vind je een mix van Hongaars, mediterraans, Oostenrijks en Kroatisch eten. De mix van verschillende culturen is ontstaan doordat het land vroeger op een belangrijke handelsroute lag.

Vliegen of rijden

Heb je vliegangst? Geen probleem. Het fijne aan de ligging van Slovenië is namelijk dat het prima te doen is met het vliegtuig, maar ook niet te lang rijden is met de auto. Vanaf Amsterdam is het maximaal 2 uur vliegen en met de auto zo’n 13 uur rijden (zonder pauze, uiteraard). Ook fijn: de (snel)wegen worden goed onderhouden, dus geen hectische autoritjes in het donker.

Soča

Als het aan ons ligt is dit één van de mooiste plekken in Slovenië: Soča Valley. Deze glasheldere rivier is helaas te koud om in te zwemmen in het najaar, maar het uitzicht zelf is al een attractie te noemen. Je kunt er kanoën, ziplinen, kayaken en raften.

Soča Valley

Rust

Voor de vakantiegangers die liever de rust opzoeken, zitten ook zeker niet verkeerd in Slovenië. In dit land heerst er namelijk op elke plek een rustige sfeer. Dit komt door de natuur, de frisse lucht en de aardige mensen. Ook is Slovenië een land dat weinig wordt bezocht door toeristen, in tegenstelling tot Kroatië en Italië. Er zijn er ook veel kuuroorden te vinden waar je lekker tot rust kan komen.

Lees ook: Lange vlucht voor de boeg? Neem dit altijd mee